Australien og USA går videre med design af hypersonisk krydsermissil

Til dato er der tre teknologiske tilgange til at designe et hypersonisk missil. Den første er baseret på et missil, der følger en semi-ballistisk bane, og har tilstrækkeligt brændstof til at opretholde sin hastighed, indtil den påvirkes. Dette er tilfældet med 9-S-7760 Kinzhal, et luftbåren missil afledt af Iskander kortdistanceret ballistisk missil, som sparer det dyrebare brændstof, der er nødvendigt til hypersonisk kapacitet takket være Mig-31K eller Tu-22M3-affyringsrampen. Den anden tilgang er den hypersoniske svævefly, et projektil designet til at opretholde hypersonisk hastighed og manøvredygtighed i hele nedstigningsfasen efter at være bragt til meget høj højde og meget høj hastighed af et ballistisk missil. Tungere end det tidligere system, dette system tilpasser sig først og fremmest til strategiske systemer, så man ved hjælp af sin manøvreringskapacitet og sin hastighed undgår kinetiske slagvirkende antimissile forsvar såsom THAAD. Også på dette område er Rusland en alen foran, idet den hypersoniske svævefly Avangard er kommet ind i tjeneste i 2 år for at udstyre ICNM RS-28 SARMAT-missiler Russiske strategiske styrker.

Den tredje tilgang er også den mest komplekse, da den indebærer at drive et missil, der udvikler sig til de nederste lag i atmosfæren, derfor med meget lidt støtte fra tyngdekraften, op til hastigheder svarende til eller over Mach 5, takket være særlig motor kaldet Scramjet. Halvvejs mellem ramjet og turbojet gør Scramjet det muligt at bruge atmosfærisk luft som en oxidator, hvilket reducerer missilet betydeligt, samtidig med at den kontrollerer forbrændingen på trods af en strømningshastighed, der langt overstiger. Det kan modstå konventionelle turbojets, som kræver subsonisk luftstrøm for at kontrollere forbrændingen. Udviklingen af ​​Scramjet er en af ​​de største udfordringer i konkurrencen mellem de store nationer og de store globale luftfartsvirksomheder, både på det militære og civile område. Men igen ser det ud til, at det var Rusland, der fik den bedste start med 3M22 Tzirkon -missilet, i stand til at udvikle sig op til Mach 8 og rejse 1000 km for at ramme sit flådemål.

3M22 Tsirkon Admiral Gorshkov Fregat News Defense | Hypersoniske våben og missiler | Australien
Det russiske 3M22 Zirkon -missil skal komme i drift inden udgangen af ​​året på den tredje fregat af projekt 22350, admiral Golovko.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Hypersoniske våben og missiler | Australien

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler