For chefen for den amerikanske jagt er merværdien af ​​5. generation langt fra indlysende

Med mere end 6000 timer registreret i sin logbog Om F-15C, F-15E, F-16, F-35A og endda F / A-18 under sin passage i Australien, general Mark D. Kelly, der Kommandere US Air Force Fighter, er det, der normalt kaldes i dette miljø, "en Mustachu". Faktisk, når han afgiver sin mening om F-15EX's ydeevne efter at have taget kontrol over flyet, er det relevant at være opmærksom på, hvad han har at sige. En ivrig tilhænger af den nye Boeing -jager inden for det amerikanske luftvåben, selvom sidstnævnte var mere end tilbageholdende med at ankomme, var betjenten fuld af ros for flyet, og endnu mere. At han tilbragte det meste af sin pilotkarriere kl. hans store brødres kontrol, F-15C for luftoverlegenhed, og F-15E Strike Eagle til strejkeopgaver.

Da han var en af ​​de få piloter, der havde fløjet F-35A og F-15EX og var kvalificeret til de 2 krigere, blev han naturligvis spurgt om forskellene mellem de to fly, som ifølge en af ​​de tilstedeværende journalister ikke tilhører samme generation. "Hvad taler vi præcist om? Stealth, sensorer og datafusion, våben, avionik? " spurgte generalen journalisten, "fordi der ikke er nogen tvivl om, at en 4. generation avoin, som vil have modtaget (som F-15EX) sensorerne, avionikken og våben fra 5. generation, vil bringe meget stor operationel merværdi mod sine modstandere" . Og for at huske detF-15EX var en del af de 4 + 1 flymodeller, med F-35A, erstatningen af ​​F-22 fra NGAD-programmet, F-16 (og dens mulig udskiftning også fra NGAD -programmet) og A-10, som vil danne det amerikanske luftvåbens jagerflåde i 2030.

NGAD Screeenshot News Defense | Militære alliancer | Jagerfly
For at klare stigningen i den kinesiske magt ved det amerikanske luftvåben, at det hurtigt skal erhverve nye operationelle kapaciteter.

Faktisk er selve definitionen på et 5. generations fly mindst sagt upræcis. I første omgang var dette en klassifikation, der betegner F-22 og dens innovative evner, nemlig stealth med flere aspekter, supercruise eller evnen til at opretholde supersonisk flyvning uden at ty til efterbrænder, hypermanøvredygtigheden og avancerede datadetekterings- og fusionskapaciteter. Men med ankomsten af ​​F-35, som ikke kunne være andet end arketypen for 5. generation, var det nødvendigt at ændre denne definition, for hvis enheden bestemt var smug, men ikke på en multi-aspekt måde, var det hverken var supermanøvrering, tværtimod eller udstyret med supercruise, selv kæmpede for at opretholde supersonisk flyvning på fuldt niveau efterforbrænding uden hurtigt at forringe dens anti-radar-belægning. Fra da af blev 5. generation en slags abstrakt koncept, hvor først nyligt designede enheder, udstyret med et minimum af stealth, og moderne sensorer trådte ind. Sådan fremkom Su-57 og J-20, også betegnet 5. generation, fordi de mere eller mindre opfylder disse kriterier. Men for mange var den enkle betegnelse for 5. generations enhed nok til at demonstrere dens absolutte overlegenhed i forhold til ældre enheder.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler