Det amerikanske luftvåben skærper sin strategi for at reducere antallet af F-35A, som det vil købe

I næsten 15 år havde det amerikanske luftvåben kun et svar på alle spørgsmål vedrørende dets jagerflåde, F-35A. Udstyret med næsten mystiske evner til diskretion og kampkraft, måtte flyet reagere på alle de udfordringer, de kunne stå over for i de næste 30 år. Men siden de første sjov med Will Roper, derefter direktør for udvikling og opkøb af det amerikanske luftvåben om dette program i 2018, indtil de seneste erklæringer fra general Brown, stabschef for USAF, og general Kelly, der kommanderer den amerikanske jager, reserverne i den første verden luftvåben vedrørende dets fetish -enhed stoppede ikke med at vokse. Men meget mere end simple forbehold og isolerede forsøg på forhandlinger for eksempel til fordel for en forlængelse af Next Generation Air Dominance-programmet, der skal erstatte F-22 inden 2028, ser det nu ud til, at det amerikanske luftvåben hjalp med dette af en del af kongressen, har foretaget en reel strategi rettet mod reducere antallet af F-35A'er, som den vil blive udstyret med, for at frigøre plads og kreditter til nye enheder, der bedre opfylder deres behov.

Som vi ved, var det alt andet end let at angribe Lockheed-Martins Lighting II-program. Programmet repræsenterer mere end 400.000 job i USA., smart fordelt i de mest indflydelsesrige stater i Repræsentanternes Hus af Lockheed, og har derfor parlamentarisk støtte, og mere generelt politisk, af største betydning. Blot omtale af en mulig reduktion i mængderne, som Pentagon har bestilt, fører derfor til et øjeblikkeligt ramaskrig fra hundrede amerikanske senatorer og repræsentanter, ligesom den stærke fagforening af amerikanske luftfartsarbejdere, altid hurtig til at lægge pres på folkevalgte for at bevare sine medlemmers job. Derudover har programmet været kernen i strategien om international indflydelse i USA i næsten tyve år, hvor Washington destillerede med parsimoni og tvangskommunikation eksporttilladelser til dets dyrebare enhed, hvilket gjorde det endnu mere ønskeligt i øjnene af dets partnere og ikke desto mindre kunder.

F35 fabrikkens forsvarsanalyse | Jagerfly | Hærens budgetter og forsvarsindsats
Med mere end 400.000 arbejdspladser fordelt på 49 stater, er F-35-programmet et industrielt monster, der er meget svært at svigte på sit politiske og økonomiske grundlag.

For at lykkes med at bryde ind i denne brystplade var det derfor vigtigt at indføre en tilstrækkelig diffus og spredt strategi i tide til ikke at støde på en ufremkommelig modstandsmur og tilstrækkelig effektiv til at garantere dens succes. Med hensyn til strategi har de amerikanske soldater, det er rigtigt, nogle forestillinger, og vi opfatter nu al dygtigheden, mens programmets skæbne nu synes, hvis ikke forseglet, under alle omstændigheder mærkbart undergravet. Faktisk er programmet i de seneste måneder blevet angrebet fra alle sider, uanset om det er tilfældet dens overdrevne vedligeholdelses- og moderniseringsomkostninger er uforenelige med amerikansk budgetplanlægning fra GAO's side og Repræsentanternes Forsvars udvalgdets industrielle og teknologiske struktur eller dets operationelle begrænsninger under talrige simuleringer om en mulig konflikt med Kina. Andre faktorer, såsom hans manglende evne til at løse nogle teknologiske problemerdens overflod af forbehold og dårligt håndværk, som ikke formår at blive absorberet, dens software ustabilitet eller endda fejlene ved dets ALIS / ODIN -vedligeholdelsessystem, har oplevet en meget større medieeksplosion end tidligere, hvilket eroderer billedet af enhedens overlegenhed i den offentlige mening, især i USA.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW