Det russiske forsvarsministerium kan erhverve skakmat om den næste programmeringslov

Indtil nu havde de russiske myndigheders kommunikation omkring det nye program for 5. generations enkeltmotorjager Checkmate kun fokuseret på industri- og eksportaspekter. De russiske væbnede styrkers anskaffelse af enheden havde altid været et emne, der omhyggeligt var undgået af dem, især da landet allerede er fuldt ud engageret i en allerede meget ambitiøs militær programmeringslov eller GPV, der strækker sig til 2027, og fokuserer på anskaffelsen på dette område af Su-57, Su-35 og Su-34 jagerfly og S70 Okhotnik-B tunge drone til modernisering af det russiske luftvåben. Tilføjelse af disse betingelser var anskaffelsen af ​​et nyt uplanlagt fly derfor irrelevant, især da den budgetmæssige indsats, Rusland allerede har foretaget inden for anskaffelse af forsvarsmateriel, allerede repræsenterer mere end 1% af landets BNP alene.

De russiske myndigheder ved imidlertid, og eksemplet på fejlen i Mig-35 var der for at minde dem om, at internationale kunder er meget mere tilbøjelige til at anskaffe sig en enhed, når den faktisk er i brug i deres oprindelsesland. Ikke overraskende, når du kender vægten af ​​anskaffelse, vedligeholdelse og modernisering af en flåde af kampfly. En virkelighed, der erindres af vicepremierminister og viceforsvarsminister Yuri Borisov under drøftelser på Tyumen Oil and Gas Forum, hvor sidstnævnte endvidere havde udtalt, at de russiske luftvåbners anskaffelse af den nye Checkmate kunne overvejes inden for rammerne af den næste lov om militær planlægning, som skulle fremlægges i 2025 eller 2026.

Selvom den var effektiv, økonomisk og veludstyret, oplevede Mig-35 ingen eksportsucces, hovedsagelig på grund af at den blev undladt af det russiske luftvåben.

Selvom Checkmate -programmet oprindeligt var et eget initiativ fra Rostec og Sukhoi -designkontoret, Moskva var hurtig til at tage kontrol over sin udviklingved at meddele i begyndelsen af ​​september med stemmen fra direktøren for internationalt teknologisk samarbejde, Dmitry Shugayev, at dens finansiering og dermed dens kontrol blev leveret af den russiske forbundsstat. På den anden side antydede ingen erklæring hidtil, at enheden faktisk kunne erhverves af de russiske luftvåben, idet sidstnævnte var om dette emne om en dødelig stilhed om emnet. Men Kreml i dag opfatter klart enhedens potentiale på eksportmarkedet, mens markedet, som Yuri Borisov selv siger, snart vil være stort set under USA og Kinas kontrol. For at holde den russiske luftfartsindustri i stand til at etablere sig på eksportmarkeder, der er afgørende for dens overlevelse i løbet af de næste 20 år, er det derfor vigtigt at stole på fly med et højt eksportpotentiale og derfor støtte Checkmate -programmet med et betydeligt nationalt opkøb , ingen krænkelse af militæret.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra webstedet – Abonnementer og værktøjer sektionen


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW