Australien betragter leasing af amerikanske ubåde som en venteløsning

- Annonce -

Blandt de spørgsmål, der dukkede op om AUKUS -alliancen og Canberras erhvervelse af atomangreb ubåde fra sine amerikanske og britiske partnere, i stedet for Shortfin Barracuda ubåde, der oprindeligt blev bestilt fra Frankrig, spørgsmålet om implementeringsfrister af denne foranstaltning var en af ​​de mest betydningsfulde og fyldt med konsekvenser. Alle var faktisk klar over, at det ville tage mere end femten år for den australske industri at håbe på at levere en operationel atomubåd til sin flåde, og dette samtidig med sin egen Collins-klasse ubåde markerer allerede årens vægt. Det ser ud til, at de australske myndigheder har taget dette problem på hovedet, siden de efter at have annonceret et program til modernisering og forlængelse af de 6 Collinses livstid, Det sagde forsvarsminister Petter Dutton i et interview med Skynews kanal, har faktisk annonceret, at det planlægger at lease amerikanske atomubåde til at udfylde dette operationelle hul, indtil ubådene i Australien kommer i drift i slutningen af ​​2030'erne.

Løsningen præsenteret af den australske minister er interessant på mere end én måde og ville løse mange problemer og spørgsmål i forbindelse med denne brutale holdningsændring i Stillehavet, både for Australien og USA. Fra et operationelt synspunkt giver løsningen naturligvis meget mening, da den ville give en langt hurtigere stigning i den australske flådemagt mulighed for at klare den lige så hurtige stigning i kinesisk magt på dette område. Derudover ville det muliggøre en fleksibel og kontrolleret overgang til denne type fartøjer og fremdrift, områder, der er helt ukendte for Royal Australian Navy, især inden for atomfremdrivning. Vi kan således forestille os det, ligesom Britisk hangarskib oprindeligt bevæbnet med F35B fra US Marine Corps, en del af besætningen, og især fra fremdrivningsenheden, er bevæbnet med amerikanske søfolk og sikrer ikke kun en god brug af udstyret, men også fortroligheden af ​​visse teknologiske data.

Collins ubåde australien Forsvarsanalyser | Australien | Militære flådekonstruktioner
Australien bliver nødt til at modernisere og forlænge levetiden for sine ubåde i Collins-klassen, indtil de første atomubåde kommer til at erstatte dem.

Fordelene er også talrige fra et industrielt synspunkt, da dette ville give Royal Australian Navy mulighed for at erhverve erfaring opstrøms for leveringen af ​​sine egne nedsænkbare dele og derfor bedre orientere behovstilkendegivelser og den operationelle forberedelse til deres implementering. Det kan også tillade australske søfolk at gøre sig bekendt med våbensystemerne og taktikken, der anvendes ombord på disse skibe, mens de bringer deres egen oplevelse af dette regionale teater. Dette vil endelig give den australske flåde mulighed for bedre at vurdere sine egne behov med hensyn til volumen og at sprede sit træningsprogram over en længere periode, samtidig med at presset på den industrielle komponent reduceres på grund af Collins forældelse.

- Annonce -

LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Australien | Militære flådekonstruktioner

75% af denne artikel er tilbage at læse,
Abonner for at få adgang til det!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 6,90 €.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler