De mest forventede nyheder fra det kinesiske airshow i Zhuhai

Fra 28. december til 3. oktober vil blive afholdt i Zhuhai, nær Macao på Kinas sydkyst, China Air Show, der med årene er blevet en af ​​de store udstillinger på planeten, der er dedikeret til dette emne. Traditionelt fokuseret primært på præsentation af kinesisk udstyr inden for luftfartsområdet og i vid udstrækning i forsvaret, kunne 2021 -udgaven være et vartegn, med mange nye programmer annonceret, samt eksklusive præsentationer af fly og modeller. Selvom showet endnu ikke er startet, skabte mange opsætninger betydelig interesse fra det internationale luftfarts- og forsvarssamfund, hvad enten det drejer sig om droner, missiler og kampfly.

Inden for kampfly er netop flere eksklusive præsentationer allerede blevet annonceret, især det af det elektroniske krigsfly J-16D, hvis specifikationer vi allerede har diskuteret, og af 5. generations jagerfly J-20A, første udvikling af J-20 udstyret, blandt andre udviklinger, af ny turbojet WS-10 en enhedsstød på 132 KN i stedet for den russiske Saturn AL-31 turbojetmotor, der hidtil er blevet monteret på flyet. Disse enheder, der allerede er operationelle, demonstrerer teknologiske gevinster fra den kinesiske luftfartsindustri, nu tæt på fuld strategisk autonomi på dette område. Stadigvis vil stjernerne i showet sandsynligvis ikke være disse to enheder eller endda den skuffende model af FC-31 mens alle ventede på den ombordværende J-35 marineversion af flyet, der stadig var under udvikling, og sandsynligvis holdt hemmeligholdt, indtil det blev taget i brug samtidigt med Type-003 hangarskib, der blev fremstillet i Shanghai.

Singlemotor fighter Zuhai News Defense | Jagerfly | Awacs og elektronisk krigsførelse
modellen af ​​en 5. generations enkeltmotorjager under presenninger på den centrale stand i Zhuhai 2021

Faktisk vil to andre jagerfly, i form af modeller, ubønhørligt tiltrække besøgende til showet. Den første, som vi næsten ikke ved noget om, og som stadig er dækket på sin stand, ville være en 5. generations let enmotorkæmper, måske den berømt ny 5. generations jagerfly udviklet af Shenyang. Selvfølgelig tænker vi straks på det russiske Checkmate-program, der blev præsenteret med stor fanfare på MAKS-2021 i slutningen af ​​august i år i Moskva. Det er klart, at Beijing, ligesom Moskva, har taget det mål for det kommercielle og politiske potentiale, som et kampfly af denne type kunne repræsentere i sit internationale katalog, der ønsker at være overkommeligt og effektivt, for at erstatte mængden af ​​mig-21, Su-22 , Su-25, F-16 og andre Mirage stadig i tjeneste med mange luftvåben rundt om i verden. Da vi ikke har andre oplysninger end "enkeltmotor" og "5. generation" (4. i den kinesiske nomenklatur), bliver vi nødt til at vente til 28. september for at finde ud af mere.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Awacs og elektronisk krigsførelse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler