Nordkorea annoncerer en vellykket test af hypersonisk svævefly

Den 28. september lancerede de nordkoreanske væbnede styrker en ny kortdistance ballistisk missilaffyring. Men ifølge statens websted Rodong Sinmun var denne test meget mere end bare endnu et udtryk for Pyongyangs irritation over amerikanske manøvrer i Sydkorea og Stillehavet, da det ifølge erklæringer Nordkorea var at teste et nyt missil udstyret med en hypersonisk svævefly , Hwasong-8. Lanceringen blev angiveligt sporet af sydkoreanske radarer med en top på 30 km og en registreret rækkevidde på 200 km. Men ifølge Pyongyang ville testen have været fuldstændig tilfredsstillende, selv gået så langt som at offentliggøre et foto af opsendelsen, med faktisk hvad der kunne ligne en hypersonisk svævefly monteret på det ballistiske missil. Nordkoreas leder Kim Jung Un bekræftede på den 8. nordkoreanske arbejderkongres, at landet udviklede sit eget hypersoniske våbenprogram, men på ingen tid mente vestlige eksperter, at Pyongyang kunne have været så avanceret. På dette område, til det punkt at kunne teste under virkelige forhold en hypersonisk svævefly, en teknologi, som kun USA, Rusland og Kina har mestret til dato.

Det er klart, at du skal være meget forsigtig med disse udsagn. Intet tyder i de oplysninger, som de sydkoreanske myndigheder har sendt, på, at missilens radarsporing kunne vise egenskaber ved dem, som hypersoniske svævefly er udstyret med, især en stor manøvredygtighed i atmosfærisk fase. Det offentliggjorte foto (i hovedillustrationen) viser på sin side faktisk ror på missilstridshovedet, men disse adskiller sig en del i form af de modeller, der bruges i Rusland (Avagard), Kina (DF-17) eller i USA ( Waverider), og kan foreslå mere et manøvrerende atmosfærisk genføringsspidshoved end et ægte hypersonisk svævefly. Endelig er rækkevidden registreret under testen, 200 km for en apogee på 30 km, i overensstemmelse med rækkevidden for et ballistisk missil med kort rækkevidde og karakteriserer ikke en hypersonisk glidefase.

17 års jubilæum DF70 missil Forsvar nyheder | Hypersoniske våben og missiler | Nordkorea
Den kinesiske DF-17 er en af ​​de få operationelle hypersoniske svævefly inden for en væbnet styrke. Bemærk udseendet af selve svæveflyet, ganske anderledes end hvad vi gætter fra den nordkoreanske model

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Hypersoniske våben og missiler | Nordkorea

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler