Forhandlinger om Gowind 2500 korvetter bygget i Grækenland for hurtigt at komme videre

Når man med smerte har fulgt de ofte forudindtagede og irrelevante kommentarer vedrørende ubådsprogrammet Shortfin Barracuda i australsk presse, skal man følge den græske presses reaktioner om emnet meddelelsen om valget af FDI Belh @ rra fregatter til modernisering af landets flåde, er mere end forfriskende, så meget entusiasme flyder over presseartikler som kommentarer fra grækerne selv. Vi erfarer også ved skift af et afsnit, at søgruppefregatten havde modtaget fra mange, den bedste vurdering fra Hellenic Navy Superior Council, hvilket efterlader en lille chance for, at de andre modeller kan påtvinge sig selv, som hullet var imponerende. Men ud over den åbenlyse tilfredshed ved at have valgt denne model, til at underskrive en stærk forsvarsaftale med Frankrig og til at forarge Ankara, ser det nu ud til, at den græske flåde, støttet i dette af et flertal af grækerne, hvis vi henviser til de offentliggjorte kommentarer, ikke høre stoppet der, og at forhandlingerne at opnå en lokal byggetilladelse til Gowind 2500 -korvetterne bevæger sig også meget hurtigt.

Den bagvedliggende logik giver naturligvis meget mening, for hvis FDI er en fregat i mellemstørrelse med ildkraften og operationelle muligheder for en tung fregat eller en let ødelægger, korvetten Gowind 2500 tilbyder, hvad angår det, kapaciteter tæt på dem i en medium eller let fregat, og dette til prisen for en korvette. Således bærer det 100 meter lange skib med en tonnage på 2.400 tons i sin referencekonfiguration 8 MM40 Block3C anti-skibsmissiler, en 57 eller 76 mm kanon, 2 20 mm kanoner og 2 affyringsrør. Torpedoer til Mu-90 anti-ubåds torpedoer som FDI eller som FREMM i Aquitaine-klassen, den eneste forskel inden for bevæbning er udskiftning af Sylver lodrette affyringssystemer til at rumme luftfartøjer missiler på langdistance Aster 30 B1 eller MdCN krydsermissiler , med 16 lodrette celler til Mica VL NG kortdistance luftfartøjsmissiler, for effektivt at sikre selvforsvar i dette område. Hvad angår sensorerne, svarer de til fregatter inden for ubådskrig, men mindre effektive inden for luftværnsforsvar, da det ikke er skibets mission.

Naval Group Egyptian Corvette Gowind2500 Defense News | Militære flådekonstruktioner | Forsvarskontrakter og udbud
Corvette Gowind 2500 er et skib som hjemme i suverænitetsmissioner som i kamp med høj intensitet takket være betydelige anti-ubåde og anti-skib krigsførelse og en selvforsyningsevne. Luftværnsforsvar mere end effektivt til et skib med denne størrelse.

På den anden side, med en offentlig pris på 375 mio. €, er Gowind 2500 mere end halvdelen af ​​prisen på FDI, og dens besætning på 65 mand er 40% mindre. Derudover kræver det mindre tung og sofistikeret infrastruktur at blive samlet, og derfor mere begrænsede investeringer for at tilpasse et værft til dets produktion. Endelig, ved at dele sit DNA med FDI, er det i stand til at samarbejde på en avanceret måde med disse skibe for at formulere et kooperativt og koordineret forsvar. Endelig, i det særlige tilfælde af det græske behov, er Gowind 2500 ikke kun mere effektiv og bedre udstyret end de nye Ada -korvetter fra den tyrkiske flåde, men den behøver næppe at misunde fregatterne i Istanbul -klassen under opførelse. Hvis en del af byggeomkostningerne vil forblive inkomprimerbare, især med hensyn til systemer om bord eller fremdrift, kan lokal konstruktion i et græsk værft desuden reducere kostprisen betydeligt mellem 10 og 20% ​​afhængigt af den valgte konfiguration.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Militær flådekonstruktion | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler