Rusland udvikler en "let" luftbåren version af Tzirkons hypersoniske missil

Siden ibrugtagning af hypersonisk missil 9-S-7760 Kinzhal Inden for det russiske luftvåben i slutningen af ​​2017 tog landet et behageligt forspring i forhold til andre nationer, og især USA, på dette område. Og de afgørende test af 3M22 Tzirkhon hypersonisk anti-skibssystem Kørt i de seneste måneder har kun forstærket denne tilstand, især da Tzirkon i modsætning til Kinzhal bruger en ny Scramjet-motor til fremdrift. Det er netop på grundlag af en helt ny scramjet betegnet "Object 70" (Izdelie 70), mere kompakt end den, der blev brugt ombord på Tzirkon, at de russiske ingeniører havde bekræftet udviklingen af ​​et nyt hypersonisk luft-jord-missil. at finde sted i lastrummet på det nye Su-57 jagerfly og UAV S70 Okhotnik-B, Gremlin- ​​eller GZUR -missilet, udviklet siden 2018 af Tactical Missile Armament Corporation (KTRV), og ønsker faktisk en mini-Kinzhal. I februar i år specificerede den russiske forsvarsminister Sergei Shoigu, at testene på dette nye missil ville begynde i 2023.

Imidlertid imødekom Gremlins forestående ankomst kun en del af behovene hos de russiske luft- og flådestyrker, som selv i dag bruger det tunge og besværlige Kh-31-missil til angreb mod skibe, et missil, der ikke kan finde sted i besiddelser af nye russiske fly. Der var mange hentydninger til udviklingen af ​​en miniaturiseret version af Tzirkonuden at der dog er blevet offentliggjort en formel bekræftelse på udviklingen. Det er nu gjort. I en artikel udgivet af det russiske websted Izvestia, lærer vi såvel som arbejdet med design og prototyper af et nyt kompakt hypersonisk missil beregnet til at udstyre bl.a. Russisk Su-57 og S-70, var startet. Det nye missil, betegnet Larchinka-MD, er blevet udviklet siden 2019 af det samme designkontor KTRV, der udvikler Gremlin, hvorfra det overtager den kompakte Izdelie 70 scramjet-thruster.

3M22 Tsirkon Admiral Gorshkov Fregat News Defense | Hypersoniske våben og missiler | Jagerfly
3M22 Tzirkon anti-skibs missil bruger en sammenlignelig Scramjet-type motor, men meget større end Izdelie 70, som vil drive Larchinka-MD og Gremlin

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Armes et missiles hypersoniques | Aviation de chasse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler