Ubåde: Den australske regerings beslutning anfægtes i stigende grad i Australien og USA

- Annonce -

Efter en fase af eufori, der undertiden var usund efter meddelelsen om annullering af ordren til Shortfin Barracuda ubåde til fordel for amerikanske atomubåde eller britisk og en trepartsalliance med slørede konturer, bliver der nu rejst mange stemmer i Australien, men også i USA, for at sætte spørgsmålstegn ved relevansen af ​​de australske myndigheders beslutning samt konsekvenserne, der nødvendigvis vil have denne kontrakt om spredning af nukleare systemer på planeten. Og det kan godt være, at den virkelighed, der vil herske ud over de medier og det politiske kup, den australske premierminister ønsker, bliver til et voldsomt tilbageblik, når alle konsekvenserne er blevet stillet og frem for alt vurderet.

En kontrakt for mere end 20 år på mere end $ 100 mia

Ud over tilfredshedserklæringer indså australierne hurtigt, at den ændring, som den australske regering havde pålagt, ville få vigtige konsekvenser både for Royal Australian Navy's operationelle kapacitet og for de offentlige finanser. Siden den australske premierminister Scott Morrisson hævdede, at de nye atomubåde også ville blive bygget i Australien, blev det hurtigt klart, at det ville tage mindst 18 år før skibsbygningsindustrien. Australien kan producere den første enhed, især da landet har ingen industriel atomoplevelse, hvad enten den er civil eller militær, bortset fra en forskningsminireaktor. Imidlertid vil ubåde fra Collins -klassen, selv moderniserede, ikke være i stand til at levere en så lang periode, når de allerede viser mellem 25 og XNUMX års tjeneste. Den australske premierminister har nævnt muligheden for at leje amerikanske atomubåde, men implementeringsfristerne udelukker skibe i Los Angeles -klasse, hvis sidste skib kom i drift i 1996, og vil i bedste fald næppe kunne sejle ud over 2036 med en besværlig og dyr genindlæsningsprocedure. af nukleart brændstof i nøglen til det nyeste Los Angeles, USS Cheyenne, efterlader lidt mere end Virginia som et alternativ, selvom den amerikanske flåde ønsker at øge sin egen flåde. Dette problem er desto mere kritisk, da perioden efter 2025 nu synes at være den mest gunstige for udbruddet af alvorlige kriser mellem USA og Kina i Stillehavet.

Collins ubåde australien Forsvarsnyheder | Australien | Militære flådekonstruktioner
Den australske Collins vil ikke være i drift før i 2040, minimumsdatoen for ibrugtagning af den første atomubåd fremstillet i Australien, hvis det er relevant

Ikke alene udgør denne forsinkelse et stort operationelt problem, som der endnu ikke er fundet nogen løsning på, men programmets omkostninger, selv reduceret til 8 skibe (mod 12 Barracuda), vil overstige $ 100 milliarder, en hypotese, der enstemmigt anerkendes som lav af eksperterne konsulteret og af den australske officielle kommunikation, især da det vil være nødvendigt at bygge helt nye infrastrukturer til at samle dem og at uddanne personale i færdigheder, der er ukendte på øen. Siden da, hypotesen om at bygge skibene i USA er fremskreden som et alternativ, selvom det betyder at ignorere lokale job og øge Australiens afhængighed af den amerikanske forsvarsindustri, og derfor i den operationelle kontrol af Washington, som langt fra glæder alle øboerne. Med andre ord kunne de store tabere fra Scott Morrissons beslutning meget mere end Naval Group eller Frankrig, australierne selv, bede dem om en øget budgetindsats, uden job til gengæld og derfor uden skat og sociale indtægter til delvist balancere disse udgifter.

- Annonce -

Australske myndigheders manglende gennemsigtighed vedrørende Barracuda -kontrakten


LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Australien | Militær flådekonstruktion

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler