Hvordan vil Naval Groups nye undervandsdrone omdefinere søkamp?

flådegruppe oceanisk ubådsdrone Militær planlægning og planer | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse

Efter annulleringen af ​​den australske kontrakt om design og fremstilling af 12 konventionelt drevne ubåde af Attack-klasse, der stammer fra Shortfin Barracuda, var den franske skibsbygger Naval Group i en lidet misundelsesværdig position, da dets image, det internationale samfund var blevet ændret af denne beslutning. Nogle angelsaksiske kommentatorer så det endda som en mulighed for at bevæge sig hen imod en konsolidering af europæiske flådeproduktionsmidler, med andre ord at eliminere franske fra dette marked for konventionelle ubåde, som bliver slået om af 4 europæiske producenter, og som repræsenterer mere end halvdelen af ​​sin eksport over de sidste 20 år med kontrakter i Indien, Brasilien og Malaysia.

Hvis bekræftelsen fra Athen af ​​en ordre på 3 FDI Belharra-fregatter gav ny farve til gruppen, og på trods af den mulighed, der åbner sig for den vedrørende eksport af atomdrevne ubåde, efter at Washington og London åbnede denne Pandoras æske, ville den franske industrimand stadig havde brug for en større udmelding i undervandssektoren for at genoprette sit image på den internationale scene.

Dette fandt sted under Naval Group Innovation Days, i begyndelsen af ​​juni 2021, en begivenhed organiseret for at fremme innovationerne fra den franske skibsbygger i form af en langvarig undervandskampdrone, ikke som en digital model eller fjernt løfte, men som en demonstrator, der allerede er samlet og endda testet i kajen, og som vil begynde en testfase i de kommende dage i 2 måneder, for at evaluere dens ydeevne og validere de optioner teknologier, der bruges til dets design.

Projektet, der er udviklet i stor hemmelighed og med egne midler af Naval Group, gør meget mere end at sætte industrimanden tilbage i selen inden for ubådskrigsførelse, fordi det åbner op for uovertrufne operationelle, industrielle og kommercielle perspektiver, især for ansigtet. nye udfordringer dukker op i havene.

En undervandsdrone bygget til kamp

Demonstratoren testet af Naval Group er 10 meter lang til en forskydning på 10 tons og antager en biomimetisk hydrodynamisk form inspireret af store hvaler som kaskelothvalen. Ifølge Naval Group, er den i stand til at navigere, i sin nuværende form, flere dage i autonom dykning, med en marchhastighed på 6 knob og en maksimal hastighed på 15 knob.

Den bærer en skrogekkolod til undervandsdetektering samt en radar og et elektrooptisk system på masten, når den opererer nær overfladen. Den har adskillige kommunikationssystemer, herunder en satellitforbindelse, en radioforbindelse og en lavfrekvent forbindelse, som gør det muligt for den at kommunikere med et skib eller en kontrolstation i form af komprimerede krypterede beskeder for at øge skibets stealth. . Endelig har den et navigations-, sensoranalyse- og missionskontrolsystem baseret på kunstig intelligens, der kombinerer Machine Learning og deterministiske analyser for at sikre fin kontrol over dronens handlinger.

Frankrig NG XLUUV Demonstrator Militær planlægning og planer | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse
Naval Group-demonstratoren blev sat til søs for første gang i 2020. I de kommende dage skulle den begynde en to måneders testfase.

Men disse data vedrører kun den demonstrator, der i øjeblikket testes. Faktisk, ifølge Naval Group, vil denne familie af undervandskampdroner være i stand til at gå langt ud over egenskaberne for dens nuværende demonstrator, både med hensyn til ydeevne og missionsprofiler. Produktionsversionen, som Naval Groups ingeniører arbejder på, vil således være længere, 13 meter for et deplacement på 20 tons, og vil have autonomi til søs, diskretion og en hastighed, der er større end demonstratorens.

Det skal i denne forbindelse bemærkes, at de skalamodeller, der blev præsenteret under arrangementet, var udstyret med en pumpestråle, en kanalpropel, der gjorde det muligt at reducere støj og risikoen for kavitation ved højere hastigheder. Frem for alt, ud over de ISR-efterretningsmissioner, som grundmodellen er designet til, vil en mere imponerende model, 20 meter lang, have et AIP-fremdriftssystem, der giver den en dykkerautonomi på flere uger, og den potentielle kapacitet til at bære betydelige byrder, bl.a. anti-ubåd eller anti-skib torpedoer og flådeminer, der åbner op for en enorm række muligheder på det operationelle niveau.

Tvangsmultiplikator og nægtelse af adgang

Faktisk er Naval Groups nye undervandsdrone positioneret som en formidabel kombattant, der fungerer som det, militæret kalder "en styrkemultiplikator", det vil sige gør det muligt at øge andre enheders operative kapacitet. Ligesom luftkampsdroner vil dette gøre det muligt for eksempel at udføre efterretningsopgaver på modsatrettede kyster eller så tæt som muligt på fjendtlige flådeaktiver uden at skulle risikere en ubåd og dens besætning i denne farefulde mission. .


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til analyse- og oversigtsartiklerne i sin helhed. Artikler i arkiver (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

– 15 % på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

Man tænkte på "Hvordan Naval Groups nye undervandsdrone vil omdefinere søkamp?"

Kommentarer er lukket.