Det amerikanske luftvåben tester en ny 5000 pund GBU-72 bunkerbombe

Oftest, når man taler om bunkerbomber, henvises der til den berømte GBU-43 / B Massive Ordnance Air Blast Bomb på 22.000 pund, undertiden kaldet MOAB for Mother of All Bomb, og gjort berømt for deres brug mod hulnet i Afghanistan, som samt 57 pund GBU-30.000A / B Massive Ordnance Penetrators designet til at udstyre B-2 bombefly. Men disse ammunition er både meget dyre at bygge og komplekse at bruge, idet MOAB f.eks. Kun kan frigives fra et C-130 transportfly. Mens risikoen ved at skulle intervenere mod stærkt forsvarede mål fortsat stiger, blev det presserende for det amerikanske luftvåben at udvikle en ny ammunition, der er i stand til at ødelægge stærkt hærdet bunkers, og som kan bruges fra et kampfly med chancer for at overleve dette miljø .

Dette er netop rollen som den nye GBU-72 Advanced 5K Penetrator, en bombe på 5000 pund (2.268 kg) udstyret med et inert- og satellit JDAM-styresystem, og designet til at ramme sit mål med stor præcision for at ødelægge de bedst beskyttede bunkers , og det kan implementeres af en F15E Strike Eagle fighter. I løbet afen testkampagne, der fandt sted tidligere på året, et af disse fly, der tilhører den 96. testfløj på Eglin Air Force Base, faldt denne bombe fra en højde på 35.000 fod for første gang mod et mål foret med sensorer for at vurdere dens nøjagtighed og potentielle skade på et stærkt hærdet mål. Ifølge det amerikanske luftvåben er denne nye ammunition, som skal bestilles i 2022 på 125 enheder til 36 millioner dollars, om nødvendigt egnet til at slå til og ødelægge nordkoreanske eller iranske bunkers, især installationer, der huser ballistiske missiler. Fra begge lande.

Test GBU 72 News Defense | Jagerfly | Forsvarskontrakter og udbud
Eglin-testområdet var foret med sensorer for at vurdere BGU-72's nøjagtighed og penetration og ødelæggelse under testen.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler