Indiske ubåde: Konkurrencen må ikke gå glip af Naval Group

Efter tilbagetrækningen af ​​Kockums og dets A26 Oceanic ubåd i starten af ​​2020 er det nu det tyske TKMS og dets type 214, der skal kaste håndklædet i Indisk konkurrence P75i, der har til formål at bygge 6 oceaniske ubåde med anaerob fremdrift AIP i landets skibsværfter med en vigtig dimension af teknologioverførsel. Han bliver 4 producenter deltog i denne konkurrence : spansk Navantia med S-80 Plus, den sydkoreanske Huyndai med DSME-3000 afledt af Dosan Ahn Changho klasse, den russiske Rubin med Amur -klassen, og SMX 3.0 fra French Naval Group, afledt af atomangreb ubåd Suffren og Shortfin Barracuda -programmet, der skabte overskrifterne i de seneste uger efter stadig mere anfægtet ændring i kropsholdning fra Australien til fordel for amerikanske eller britiske atomdrevne undervandsfartøjer.

For den franske skibsbygger er dette indiske program derfor af strategisk betydning, ikke kun ud fra et kommercielt synspunkt, men også fra et teknologisk synspunkt, for at forblive en stor aktør på det stadig mere konventionelle fremdrifts ubådsmarked. Anfægtet i de seneste år, med ankomsten af ​​nye spillere som Kina (Type 039), Japan (Taïgei-klasse) samt Spanien (S-80 plus) og Sydkorea (Dosan Ahn Changho-klasse). De to sidstnævnte deltager også i denne konkurrence, mens to traditionelle aktører på dette marked, Sverige og Tyskland, har foretrukket at trække sig tilbage som et tegn på tiden. I flere måneder synes indiske kommentatorer at overveje, at beslutningen vil blive truffet i denne konkurrence mellem de to traditionelle partnere i den indiske flådeindustri, Rusland og Frankrig. Og som vi vil se, har det franske tilbud mange styrker at fremhæve op til udfordringerne.

Fordelene ved Barracuda SMX 3.0

Hovedaktivet i den franske sag stammer fra selve ubåden. Nomineret foreløbig SMX3.0, det er en afledt version af Kortfinnet Barracuda, der inkorporerer de nyeste teknologiske fremskridt, der er udviklet til Suffren -klasse ANS -programmet fra den franske flåde, i dag uden tvivl en af ​​de bedste ubåde af denne type, især til "Hunter killer" -missioner, er det at sige jagt på fjendtlige ubåde. Faktisk er SMX 3.0 den mest imponerende ubåd blandt de 4 tilbudte skibe med en længde på næsten 85 meter og 8,5 meter i diameter og en forskydning på mere end 3500 tons under vandet. Fartøjet er designet til at tilbyde den nærmeste ydelse til en ANS, mens det forbliver med konventionel AIP -fremdrift. Ligesom Suffren vil den således være i stand til at navigere ved høj hastighed på en stille måde takket være dens Pump-Jet, en kanaliseret propel, der reducerer lyddiffusionen og kavitationen af ​​drivmotoren. Skibets energi vil blive leveret af det nye FC2G AIP -modul udviklet af Naval Group, samt på de nye Ion-Lithium-batterier udviklet i samarbejde med SAFT, for at tilbyde en dykkerautonomi på flere uger og forskydningshastigheder tæt på en ANS.

SMX 3.0 P75i indisk flåde Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse | Forsvarskontrakter og udbud
SMX 3.0 er afledt af SMX 0cean -konceptet, som allerede sørgede for integration af VLS

Derudover tilbyder længden og mængden ombord på SMX 3.0 betydelige muligheder for at integrere vertikale lanceringssystemer eller VLS og dermed implementere Brahmos tunge supersoniske missil. Oprindeligt præsenteret som en mulighed ønsket af New Delhi, er dette behov nu fremstået som en absolut nødvendighed, hvilket måske forklarer tilbagetrækning af TKMS, mens det 8m40 lange Brahmos -missil ville have krævet et grundigt redesign af den foreslåede type 214. Det sidste store aktiv for SMX 3.0, Suffren -klassen ANS, der er begyndt at komme i drift inden for den franske flåde, og som deler mange teknologier med modellen, der tilbydes i New Delhi, for især at demonstrere potentialet i visse vigtige teknologier, såsom Pump-Jet, Saint-André krydskontrol eller den anekoiske belægning, der dækker skibet for at absorbere lydbølger, især i lyset af aktiv sonar.

Styrkerne ved Naval Group i Indien


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler