Beijing testede angiveligt hypersonisk fraktioneret orbitalbombardementsystem

En artikel af Demetri Sevastopulo og Kathrin Hille offentliggjort i weekenden på Financial Times hjemmeside, har sat det vestlige forsvarssamfund i uro. Vi lærte faktisk, at ifølge de oplysninger, de to journalister har indsamlet, ville Kina i august måned i år gået til test af et nyt strategisk hypersonisk våbensystem, der sandsynligvis ville forpurre sættet af detektionssystemer og Vestlig anti-missilforsvar, og mere specifikt amerikansk, ved hjælp af et fraktioneret orbital bombardementsystem eller FOBS ifølge det engelske akronym. Det ser faktisk ud til, at et sådant system blev sat i kredsløb i anledning af den 77. opsendelse af den lange marts 2C -raket, og at den fulgte dens planlagte orbitale flyplan indtil dens atmosfæriske genindtræden og dens virkning. I Kinahavet. Den eneste ulempe er, at det ser ud til, at præcision endnu ikke er afgørende, da det hypersoniske køretøj ville have savnet sit mål med cirka tyve kilometer.

Oplysningerne giver anledning til bekymring, især da nogle af Pentagon -embedsmændene indrømmede, ingen forestillede sig, at Beijing havde gjort så markante fremskridt inden for det helt specifikke område med FOBS, desuden ved at forbinde det med en hypersonisk svævefly af atmosfærisk genindtræden. Og med god grund! Hvis en sådan teknologi blev operationel, ville Beijing have mulighed for at placere i kredsløb strategiske systemer udstyret med atomsprænghoveder, som derefter ville kunne udvikle sig i kredsløb rundt om planeten, indtil beslutningen om at angribe eller indtil beslutningen om at angribe. '' at de har nået en optimal position til at udføre dette, for eksempel ved ikke at passere gennem Nordpolen for at angribe amerikansk territorium, hvor anti-ballistiske detektions- og aflytningssystemer er præcist placeret, men ikke sydpolen, uden amerikansk anti -ballistiske forsvar at kunne gribe ind. Derudover, hvor affyringen af ​​et ballistisk missil hurtigt bliver opdaget af de amerikanske eller vestlige overvågningssystemer, kan det ikke være ubemærket at sætte et sådant system i kredsløb, hvilket faktisk udgør et første angrebsvåben uden sidestykke.

Long March 2C Defense News | Hypersoniske våben og missiler | Atom våben
Kinesisk FOBS blev angiveligt opsendt ved hjælp af en lang marts 2C -raket

Princippet om fraktioneret orbitalbombardement er strengt taget ikke nyt. Sovjetunionen havde således forpligtet sig til at udvikle et sådant system i 80'erne til at modvirke Ronald Reagans falske "Strategic Defense Initiative". På det tidspunkt var det et spørgsmål om at placere et køretøj, der er i stand til at transportere uafhængige atmosfæriske genindføringssystemer MIRV i kredsløb, for at kunne implementere dem i meget korte tidsrammer og på uforudsigelige baner, hvis det er nødvendigt. I tilfælde af kinesisk teknologi ville MIRV, der fortsat er et simpelt, ikke-manøvrerende ballistisk køretøj, være blevet erstattet af en hypersonisk svævefly, der er i stand til at manøvrere under hele genindtrængningsfasen og samtidig bevare hypersonisk hastighed og dermed undgå anti-ballistiske systemer baseret på kinetiske påvirkninger, hvilket gør enheden endnu vanskeligere at opdage og næsten umulig at imødegå med de anti-ballistiske systemer, der findes i dag.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Hypersoniske våben og missiler | Atom våben

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler