Nordkorea testede angiveligt et nyt ballistisk missil affyret fra ubåd

Der går nu knapt mere end et par dage mellem gentagne annonceringer om nye missiltest i Asien. Denne gang er det Nordkoreas tur til at have annonceret den vellykkede affyring af en ny type ballistisk missil, der er affyret fra en ubåd, betegnet med betegnelsen Submarine-Launcher Ballistic Missile, eller SLBM.

Men denne gang er det ikke et imponerende interkontinentalt missil beregnet til at ramme fjerne strategiske mål som amerikanske byer, men et missil af mindre dimensioner, hvis form og flyveplan minder om de test, Pyongyang har udført i de senere år, og som udgjorde så mange vanskeligheder for de sydkoreanske og japanske antimissilsystemer.

De fotos, der blev offentliggjort af det officielle pressebureau i Nordkorea, afslører nemlig et missil, hvis udseende minder om KN-23-missilet, og den russiske SS-26 Iskander-M, som det højst sandsynligt er afledt af, og som en version transporteret med jernbane blev testet den 16. september. Banen efterfulgt af missilet, med en top på 60 km og en tilbagelagt afstand på 450 km, minder også om udførelsen af ​​denne missil designet til at fungere under forlængelsesgulvet i THAAD og SM-3 anti-ballistiske systemer indsat i Japan og Sydkorea af den amerikanske hær og de sydkoreanske og japanske flådestyrker.

Og hvis ingen præcis reference gør det muligt at bestemme den nøjagtige størrelse af missilet på de offentliggjorte billeder, er disse parametre tilstrækkelige til med en reduceret fejlmargin at estimere, at det nye missil testet af Pyongyang faktisk tilhører denne familie.

Nordkorea testede atomubåd afsendt ballistisk missil Pukkuksong 3 Forsvarsnyheder | Nordkorea | Ubådsflåde
I 2019 udførte Pyongyang sin første SLBM Pukkukson 2 missilaffyring, der bragte Nordkorea ind i den meget lukkede klub af lande med en sådan kapacitet.

Men sådan et missil, meget mere kompakt end det meget imponerende Pukkuksong interkontinentale ballistiske missiler som blev afsløret sidste år, giver øget fleksibilitet i anvendelsen for Nordkorea, som så ville kunne udstyre små ubåde, og ikke den imponerende Sinpo som fungerer som platform for interkontinentale SLBM'er i landet.

Med en rækkevidde på 500 km er missilet faktisk udmærket i stand til at ramme vigtige mål i Japan og Sydkorea, og kan derfor distribueres ombord på adskillige ubåde, der ville være næsten umulige at neutralisere.samtidigt for at fratage de nordkoreanske myndigheder potentielt atomvåben angrebskapaciteter, ligesom den strategi, som i øjeblikket implementeres af Seoul for at neutralisere den nukleare trussel fra sin nabo.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Nordkorea | Ubådsflåde

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler