US Air Force for at teste højenergilaser fra AC-130J Ghostrider gunship

- Annonce -

I begyndelsen af ​​Vietnamkrigen indsatte det amerikanske luftvåben et nyt koncept med kampfly, Gunship, i første omgang en havretransport C-47 Dakota fra Anden Verdenskrig beklædt med havnemaskinpistoler og havde til formål at støtte styrkerne. Infanteri på jorden engagerede sig i hård kamp mod Viêt-cong-modstanderen. Således blev AC-47 Spooky født, som blev et af Air Commando Squadrons hovedvåben. Men det blev hurtigt klart, at C-47 var for sårbar til denne mission, da kampens intensitet steg, med ikke mindre end 19 fly ødelagt, herunder 12 af fjendtlig ild, ud af de 41 fly, der var i Vietnam mellem 1064 og 1968 Det amerikanske luftvåben betroede derefter Lockheed Martin til flyskroget og Boeing for våbensystemet missionen om at ombygge den nye C-130 Hercules til denne mission. Den første AC-130 Gunship II tog fart i 1966, og den sluttede sig til det amerikanske luftvåben i Vietnam i september 1967, hvilket siger meget om datidens ingeniørmuligheder, selv uden et computerstøttet design. Eller digitale tvillinger. De nye fly begyndte hurtigt deres første missioner over Laos og Cambodja, især for at neutralisere det berømte "Oh-Chi-Minh" spor, der gjorde det muligt at levere mad og materialer til de vietnamesiske guerillas i Sydvietnam.

AC-130 blev brugt i vid udstrækning i slutningen af ​​Vietnamkrigen, og 6 fly blev skudt ned af luftfartsartilleri og overflade-til-luft missiler fra Viet-minh. En af dem gik især tabt på sidelinjen af ​​"Bat 21" -missionen, der blev berømt af den navngivne film, med det formål at genoprette navigatoren Gene Hambelton, skubbet ud og den eneste overlevende af et EB-66, der blev ramt af et SA-2-missil. Nord Vietnamesere i marts 1972. AC-130 fortsatte imidlertid med at udvikle sig indtil AC-130H Spectre-versionen, der bar 2 Gatling-kanoner på 20 mm, en Bofors L60 40 mm pistol og en haubits på 105 mm M102, kombineret med ultra- moderne elektrostatiske systemer med lav lysintensitet for tiden, hvilket gav enheden en ildkraft, der matchede legenden, den skulle danne, enheden og disse efterkommere har deltaget i størstedelen af ​​amerikanske militære engagementer siden denne dato. Den seneste version af dette fly, der kom i drift i 2018 og betegnes AC-130J Ghostider, bærer en 30 mm GAU-13 / A automatisk kanon (den, der især blev brugt på de svenske, finske og schweiziske CV90 pansrede køretøjer), en M102 haubits på 105 mm, og en ammunition-multiple launcher bevæbnet med 10 AGM-176 Griffin-missiler eller GBU-44 / B Viper Strike lette guidede bomber samt AGM-114 Hellfire luft-til-overflade missiler og GBU-39 eller GBU- 53 i nyttelastpunkter under vingerne, hvilket giver flyet uovertruffen præcisionsildkraft.

AC 130E Spectre Defense News | Laservåben og rettet energi | Trænings- og angrebsfly
Nærbillede af våben fra C-130E Spectre, med M102 105mm haubits, L60 Bofors 40mm pistol og 20mm Gatling pistol

Det amerikanske luftvåben havde imidlertid ikke til hensigt at stoppe der. Over for den hurtige stigning i kraften fra jord-til-luft-systemer, men også af droner og robotpansrede køretøjer, måtte han udstyre sin Ghostrider med et våbensystem, der både var kraftfuldt, meget præcist, alsidigt og mod luftmål. Og terrestrisk og kompatibel med den tilgængelige plads og enhedens konfiguration. Det er derfor, hun overlod i 2019 til Lockheed-Martin missionen om at designe et højenergilasersystem beregnet til at finde sted ombord på flyet, måske i stedet for 105 mm haubits. 6. oktober 2021, Lockheed meddelte, at dets luftbårne højenergilaser nu er klar, og var blevet overført til US Air Force for at blive testet, evalueret med det andet udstyr, der bevæbnede flyet, og derefter integreret ombord på en AC-130J Ghostrider.

- Annonce -

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Laservåben og rettet energi | Trænings- og angrebsfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler