Beijing, Moskva strammer op i Stillehavet med visning af flådestyrke omkring Japan

I de seneste måneder har USA og dets allierede optrappet store flådeøvelser i Stillehavet, nogle gange nær Det Kinesiske Hav eller Taiwan, hvilket gentagne gange gjorde Beijing vrede. Indtil nu har den kinesiske flådes reaktioner været begrænset til indsættelse af små flotiller normalt sammensat af en Type 052D destroyer og en Type 054A anti-ubåd krigsførelse fregat, ledsaget af et forsyningsskib. Siden da, den massive øvelse, der samler 5 kinesiske skibe, inklusive en Type 055 krydser, og 5 russiske skibe, herunder to Udaloy-klasse anti-ubåd destroyere, rundt om i Japan i de seneste dage, lyder som et nyt skridt i eskaleringen af ​​spændinger i dette i forvejen meget spændte område.

Den 18. oktober bestod en flåde af Cruiser Type 055 Nanchang, Type 052D destroyer Kunming, Type 054A anti-ubåd fregatter Binzhou og Liuzhou og Dongpinghu Type 903A forsyningsfartøjet sluttede sig til en russisk flåde på Udaloy-klasse anti-ubåd destroyere Admiral Panteleev og Admiral Tributs, fra to projekt 20380 Steregushiy fregatter Helten fra Den Russiske Føderation Aldar Tsydenzhapov og Gromkiy og Marshal Nedelin-klassens efterretningsfartøj Marshal Krylov, for at krydse Tsugaru passet og omgå den japanske øgruppe mod øst, på vej mod sydvest.

Type 055 Nanchang Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Militær træning og øvelser
Type 055 Nanchang-krydstogteren deltog for første gang i en international øvelse med den kinesisk-russiske flåde, der omgåede Japan

Det er første gang, at en sådan samling af kinesisk-russisk flådestyrke er blevet observeret, som desuden ligger tæt på de japanske kyster, hvor de japanske styrker udsender adskillige destroyere og maritime patruljefly for at følge flåden langs dens rute. . Det er også første gang, at Beijing har indsat en af ​​sine nye Type 055-krydsere, skibe på mere end 12.000 tons, der transporterer mere end hundrede lodrette siloer og har en ildkraft, der kan sammenlignes med de mest imponerende vestlige skibe, såsom den amerikanske Arleigh Burke. destroyere eller sydkoreanske Seijong den Store, i en multinational øvelse. Budskabet, der formidles af denne magtindsættelse, er derfor helt klart, for hvis USA kan stole på magtfulde allierede i Stillehavet, såsom Japan, Sydkorea og endda Indien, er Beijing og Moskva nu almindelige sager i dette teater.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Militær træning og øvelser

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler