Grækenland underskriver hensigtserklæring for 2 fregatter og 6 brugte minejægere med Holland

Under den brede høring, der blev gennemført for Athen om at erhverve nye fregatter som led i moderniseringen af ​​den hellenske flåde, syntes to tilbud at skille sig ud fra partiet, FDI Belharra fra Naval Group, endelig valgt af Athen, og Sigma 15515 fra hollandske Damen. Ud over den hollandske fregats kvaliteter foreslog Amsterdam flytningen af ​​sine to fregatter af Karel Doorman-klassen som en ventende løsning. Disse skibe havde dog i den hellenske flådes øjne en interesse langt overlegen to Type 70 fregatter, som Paris foreslog at tilbyde Athen hvis sidstnævnte skulle vælge FDI. Endelig ser det ud til, at de græske myndigheder formåede at forene geden og kålen, da de efter at have annonceret rækkefølgen af ​​3 FDI fregatter, plus en valgfri, fra Naval Group, har de netop meddelt underskrive en hensigtserklæring at erhverve fra Holland 6 minekrigsskibe i Alkmaar-klassen fra den hollandske flåde, samt de to Karel Doorman-fregatter, der tidligere blev tilbudt som venteløsning.

Konturerne af aftalen mellem Athen og Amsterdam er stadig dårligt detaljerede, især med hensyn til tidsfrister og budgetramme. Det er klart, at Athen har til hensigt hurtigt at styrke sine flådekapaciteter for at kunne afskrække Ankara fra enhver eventyrlyst i Det Ægæiske Hav eller Cypern ved samtidig at forstærke sin overfladeflåde med to perfekt kapable fregatter og sine minekrigskapaciteter, som jeg ved er utilstrækkelig i lyset af den potentielle trussel, med kun to Osprey-klasse minestrygere og en enkelt Hunt-klasse minejæger, erhvervede alle tre brugte i 2000'erne. Miner af Alkmaar-klassen, der er et resultat af trepartsprogrammet, som samlede Frankrig, Belgien og Holland for i alt 6 producerede skibe vil øge den hellenske flådes kapacitet betydeligt på dette område.

alkmaar klasse minejæger Nyheder Forsvar | Forsvarskontrakter og udbud | Brugt forsvarsudstyr
Alkmaar-klassens trepartsminejægere har stadig avancerede operationelle kapaciteter i minekrigsførelse

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Forsvarskontrakter og udbud | Brugt forsvarsudstyr

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler