Efter J-35 er det tur til den to-sædede stealth jager J-20B til at have foretaget sin første flyvning

Forudsigeligt derefter højhastighedskørselstest er blevet observeret, 5. generations kinesiske jagerfly J-20B, en tosædet version af flyet fra Chengdu, foretog sin første flyvning fredag ​​den 5. november eftermiddag. Oplysningerne blev bekræftet af nogle lokale kilder videregivet af kinesiske sociale netværk. Prototypen, der er registreret i 2031, blev endda fotograferet under dens start, som artiklens hovedbillede viser.

I lang tid var to-sæders versioner af jagerfly beregnet til pilottræning og deres operationelle transformation. Men med ankomsten af ​​særligt realistiske simulatorer er behovet for at sikre håndteringen af ​​et fly for en ny pilot ved at installere en erfaren instruktør på bagsædet ikke længere nødvendigt. Og J-20B, ligesom F-15E eller Rafale B, vil ikke tage en instruktørpilot ombord på bagsædet, men et andet besætningsmedlem, pilot eller våbensystemofficer, med det formål at dele arbejdsbyrden om bord på flyet, især under de mest krævende missioner. Flere indikationer tyder således på, at en af ​​funktionerne i den nye J-20B især vil være at implementere og kontrollere flere kampdroner, der virker til fordel for de piloterede fly, ved at transportere sensorer, men også våben, for at dække en større perimeter, og at øge flyets operationelle kapacitet og ildkraft.

rafale TBA Fighter Aviation | Konstruktion af militærfly | Flash forsvar
De to-sæders versioner af moderne jagerfly er ikke længere beregnet til pilotuddannelse, men til at dele arbejdsbyrden i cockpittet mellem de to besætningsmedlemmer.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Konstruktion af militærfly | Flash forsvar

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler