Rusland udfordrer F-35 i UAE med Su-75 Checkmate

Siden den officielle præsentation i sommer ved ARMY-2021 i Moskva, er den nye russiske 5. generation enmotors jagerfly Su-75 Checkmate åbenlyst blevet arbejdshesten for Sukhoi, men også for Rostec til at vinde under de kommende internationale konkurrencer inden for kampfly . I denne uge, på Dubai Airshow, tog det nye fly, der stadig kun eksisterer som en statisk prototype, sine første skridt på den internationale scene, og er klart positioneret som et alternativ til den amerikanske F-35A, men også til den europæiske Rafale, Typhoon og Gripen, i russiske embedsmænds taler, især på det mellemøstlige marked.

Lad os huske på, at Su-75 Checkmate er et enmotors jagerfly, der tager koderne fra 5. generation og tilbyder, i det mindste i Rostecs tale, mange meget attraktive fordele. Med en maksimal startvægt på 18 tons, og en tomvægt på 10 tons, ville flyet falde i kategorien af ​​multi-purpose enmotorede jagerfly som Mirage 2000 eller F-16. Imidlertid vil de annoncerede præstationer, med især en operationel rækkevidde på mere end 1000 km og en betydelig bæreevne af våben, placere den mere i F-35A-, Super Hornet- eller Rafale-flyene på 25 tons. ved start, dyrere at anskaffe og bruge. Ud over et løfte om stealth tilbyder den også et fremragende forhold mellem trækkraft og vægt selv med AL-41F1 interim-motoren, høj manøvredygtighed takket være den tredimensionelle vektorkraft, som denne motor tilbyder, og perfekt moderne flyelektronik ombord. inkorporerer AESA-radar, sigtehjelm, FLIR og datafusion.

Selvom den er næsten 12 tons lettere end Su-57, forbliver Su-75 en imponerende enhed, som ikke tillader den at blive klassificeret i kategorien "lette" jagerfly.

I anledning af denne udstilling bekræftede den russiske producent også, at den har til hensigt at udvikle sig en ubemandet version af hans enheduden at give flere detaljer om denne version. Denne meddelelse kan antyde, at S-70 Okhotnik B, der er mere imponerende og udstyret med en række af handlinger og en nyttelast, der er betydeligt større end skakmattens, på sin side ville være forbeholdt de russiske luftstyrker. , og at droneversion af Su-75 ville dække dette segment på den internationale scene. Det skal i denne forbindelse bemærkes, at Russiske luftstyrker har stadig ikke formaliseret deres interesse for det nye fly, selv om ledelsen i Rostec meddelte, at de kontraktlige forhandlinger om eksporten af ​​denne ikke vil begynde, før serieproduktionen er startet i 2026, hvilket tyder på, at de første producerede partier faktisk vil være til indenlandsk brug.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter - fra €1 den første måned

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer“. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Alle abonnementer er uforpligtende.


Hæld en savoir plus

Kommentarer er lukket.

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW