Ukrainsk og vestlig efterretningstjeneste frygter russisk vinteroffensiv i Ukraine

Scenariet er velkendt nu. Rusland ville virkelig massere, ifølge satellitobservationer og ukrainske og vestlige efterretningstjenester, en betydelig væbnet styrke på næsten 100.000 mand og hundrede kampbataljoner på grænsen til Ukraine, vendt mod Donbass og Krim. Og endnu en gang, som det var tilfældet i marts 2021men også og 2019 2020, dukker frygten for at se Moskva iværksætte en offensiv mod Ukraine igen ganske logisk. Ifølge de amerikanske efterretningstjenester har de russiske væbnede styrker faktisk allerede på stedet mere end tres BTG (Batalion Tactical Group), den russiske ækvivalent til den Inter-weapon Tactical Group of the Army, samlet omkring 'en bataljon (et regiment i Frankrig ), alle de kapaciteter, der er nødvendige for kamp, ​​især høj intensitet, såsom artilleri, antiluftskyts forsvar, elementer af ingeniører og transmissioner osv.

Det scenario, Washington frygtede, ville være baseret på en vinteroffensiv, der ville finde sted i januar eller februar, hvor ukrainsk jord er frosset, hvilket tillader bedre mobilitet for pansrede enheder. Det forventede mål ville være at skabe en korridor, der gør det muligt at forbinde Krim med Rusland over land, sandsynligvis så langt som til udmundingen af ​​Dnjepr og byen Zaporizhia, også et vigtigt industricenter med hensyn til civil og militær aeronautik. , men også havnebyen Mariopol, også kritisk i forhold til infrastruktur. Ud over at forbinde Krim ville dette gøre det muligt for Moskva at forvandle Azovhavet til et "indlands" hav, helt omkranset af russiske kyster.

T84 Oplot Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Hviderusland
T84 Oplot er den mest kraftfulde tank i det ukrainske arsenal

Ud over den mulige offensiv, der kommer fra øst af Donbass, og fra syd af Krim, forudser efterretningstjenesterne også en mulig manøvre langs grænsen til Hviderusland, sandsynligvis for at bringe de ukrainske hære til at dele deres styrker og derfor yde mindre modstand mod hovedoffensiv i syd. En sådan militær aktion ville være den vigtigste i Europa siden slutningen af ​​Anden Verdenskrig og ville utvivlsomt have enorme konsekvenser, ud over de menneskelige og materielle tab i begge lejre, på sikkerheden på det gamle kontinent, uanset situationen. valgt af europæerne, USA og NATO i denne hypotese.

Den amerikanske efterretningsrapport insisterer dog på, at dette er en mulig hypotese og ikke en sikkerhed. Ifølge dem har Vladimir Putin selv til dato ikke taget en fast beslutning om dette emne. Men mange faktorer viser, at de russiske hære på deres side, mens de venter, faktisk forbereder sig på en sådan aktion. Således, samtidig med indsættelsen af ​​russiske kampbataljoner, især de mest erfarne af den 41. Combined Combat Division, annoncerede Moskva i weekenden, tilbagekaldelsen af ​​titusindvis af reservister, hvilket kunne gøre det muligt for den at oprette sine støttegrupper omkring professionelle kampenheder. På den anden side, og i modsætning til marts, det flådeapparat i Sortehavet ser ikke ud til at være blevet styrket væsentligt til dato, såvel som de luftenheder, der er til stede på Krim og nær Donbass.

Russiske kampvognsmilitære alliancer | Forsvarsanalyse | Hviderusland
Ligesom den franske GTIA er russiske kampenheder afhængige af Battalion Tactical Group, som samler de elementer omkring en bataljon, der gør det muligt for den at handle autonomt (artilleri, AA-forsvar, ingeniører osv.)

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Hviderusland

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler