Berlin ville være interesseret i den amerikanske AH-64E Apache helikopter .. siden 2019!

I de seneste måneder har programmet Tiger 3, der har samlet Frankrig, Spanien og Tyskland inden for rammerne af permanent struktureret samarbejde, eller PESCO, siden november 2019, møder kraftig modvind, Berlin viser sig mere og mere vanskeligt at overbevise om at investere i moderniseringen af ​​den europæiske kamphelikopter. Ifølge Bundeswehr ville flyet nemlig være særligt vanskeligt at holde i operationel stand og ville tilbyde utilstrækkelig tilgængelighed i lyset af behovene. Uden nogensinde at stille spørgsmålstegn ved deres egne vedligeholdelsesprocedurer og flådeformatets rolle i faget syntes Tyskland siden at være mere og mere åbenlyst interesseret i helikopteren Boeing AH-64E Apache, hvilket ikke ville gå uden at skabe store problemer for Frankrig og potentielt for Spanien at udvikle deres egne enheder.

At tro Den amerikanske journalist Gareth Jennings, ville Boeing faktisk have bekræftet Tysklands interesse for sin kamphelikopter og ville endda have sendt en anmodning om information til Seattle-flyproducenten. Problem, denne anmodning ville være blevet sendt før Covid-krisen, som vi husker begyndte i december 2019. Derfor forstår vi, at Berlin samtidig ville have forpligtet sig inden for rammerne af PESCO i november 2019 til at udvikle Tiger 3, og uden at sige noget om det til sine europæiske partnere ville have bedt Boeing om oplysninger om AH-64E Apache, i bedste fald på samme tid, i værste fald, før de forpligtede sig til Bruxelles med Paris og Madrid.

Tiger HAD mod MinDef Tyskland | Konstruktion af militærhelikoptere | Forsvarskontrakter og udbud
Tiger 3 vil tilbyde nye operationelle kapaciteter til den europæiske kamphelikopter, så den kan forblive effektiv efter 2030

Dette udgør naturligvis et stort troværdighedsproblem med hensyn til den metode, Berlin har valgt i denne sag, men også i alle de samarbejdsprogrammer, der gennemføres med Paris og Madrid. Faktisk, hvis de tyske myndigheder permanent reserverer en vej ud fra USA eller andre europæiske partnere (vi tænker på det britiske Tempest-program, der konkurrerer med FCAS), forstår vi, hvorfor Berlin kan være så uforsonlig over for Frankrig i disse forhandlinger, og opnå i virkeligheden yderst fordelagtige ordninger for sin egen industri, ud over hvad egenkapital ville retfærdiggøre. Derudover svækker de tyske myndigheder ved at drive to harer ad gangen ikke kun styrken af ​​det fransk-tyske partnerskab, men også de franske hære selv, som satser på disse programmer uden alternativer til at planlægge deres fremtidige stigning.

Vi tænker naturligvis her på MAWS-programmet, som er stoppet siden Berlin annoncerede sin beslutning om at erhverve amerikanske P-8A Poseidon, hvilket efterlader Paris uden nogen åbenlys løsning. Hvad hvis denne metode skulle anvendes på FCAS, som man kan forestille sig med det amerikanske NGAD eller det britiske Tempest som alternativ, eller på MGCS-programmet, hvor Storbritannien, Sverige og Italien insisterende banker på døren? , kunne disse programmer ikke kun skyde hele dele af fransk industriel og teknologisk kapacitet, men underminerer alvorligt planerne om at modernisere de væbnede styrker, selv om sikkerhedssituationen fortsætter med at forværres.

P8 Poseidon Tyskland | Konstruktion af militærhelikoptere | Forsvarskontrakter og udbud
Berlins valg af P-8A Poseidon til at erstatte en del af dets P-3C er et fatalt slag for det fransk-tyske maritime patruljeflyprogram MAWS

Endelig skal det bemærkes, at i det specifikke tilfælde med Tiger 3, givet den industrielle deling i selve Tiger-programmet, ville Paris og potentielt Madrid være tvunget til at inkludere tyske industripartnere til modernisering af deres egne enheder uden nogen form for kompensation. fra Berlin, selvom det er sandsynligt, at Boeing vil give sin kunde industriel kompensation, især da sidstnævnte også kunne afgive en ordre på 53 tunge transporthelikoptere. Under alle omstændigheder sår denne afsløring utvivlsomt Tysklands reelle ønsker med hensyn til samarbejde med Frankrig og bør opfordre de franske myndigheder til at revidere deres egne forpligtelser eller endda henvende sig til andre partnere, sandsynligvis mindre heldige, men meget mere pålidelige .

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler