FREMM luftværnsfregatten Alsace tilslutter sig aktiv tjeneste i den franske flåde

Den nye FREMM fregat med forstærket luftværnskapacitet Alsace gik officielt i drift mandag den 22. november, iflg. en meddelelse udgivet direkte af ministeren for de væbnede styrker, Florence Parly. Dette skib erstatter luftværnsfregatten Cassard trukket ud af drift i marts 2019, og giver mulighed for Flåde for nu at justere 9 moderne fregatter, ud af de 15 skibe af denne type, som det skal have ifølge hvidbogen fra 2013 og den strategiske gennemgang fra 2017. Hvis antallet endnu ikke er der, afventer dets søsterskib Lorraine i tjeneste i 2022, derefter af de nye FDI-forsvars- og interventionsfregatter mellem 2025 og 2030, giver de nye kapaciteter, der tilbydes af Alsace, især inden for antiluftskyts forsvar, Navy National mulighed for at foretage et betydeligt spring i umiddelbar kapacitet.

Hvis fregatterne i Alsace-klassen hverken har tonnagen eller detektions- og ildkraften fra de to luftforsvarsfregatter i Forbin-klassen, er de på den anden side meget mere alsidige og meget billigere (35 % billigere). Faktisk er L'Alsace en udvikling af Aquitaine-klassen, en alsidig fregat med landangrebskapaciteter med 16 MdCN krydsermissiler. Hvis de 16 MdCN'er er blevet erstattet af lige så mange Aster 30 langrækkende antiluftskytsmissiler, til i alt 32 missiler i lodrette siloer klar til at skyde, og hvis Herakles-radaren fra FREMM er blevet optimeret til luftværnsmissioner. I luften bevarer Alsace Aquitaines fremragende anti-ubåds- og anti-skibskrigsevne, med en højtydende sonardetektionskæde, herunder en CAPTAS-2 trukket ekkolod og Kingklip-skrogsonar og en ASM Caiman wrestling-helikopter.

Den franske flåde indsætter NH90-helikoptere udstyret med Flash-ekkolod til anti-ubådskrigsførelse Militære flådekonstruktioner | Træning og militærøvelser | Flash forsvar
NH-90 Caiman Marine tilbyder højtydende detektions- og engagementsfunktioner til undervands- og overfladetrusler, især takket være dens Flash-tempererede ekkolod

Faktisk er Alsace lige så komfortabel i antiluftskyts forsvarsmissioner, idet de er i stand til at oprette en adgangsforbudszone på 100 km rundt om sig takket være sine Aster 30-missiler, som inden for antiubådskrigsførelse, der har det samme diskretion og samme detektions- og engagementskapacitet som Aquitaine på disse områder. Fregatten vil derfor udgøre et nøgleelement i beskyttelsen af ​​større enheder af den franske flåde, såsom Charles de Gaulle hangarskibet eller Assault helikopterskibe af Mistral-klassen, sammen med FDA af Forbin-klassen og af Aquitaine-klassen FREMM'er. Bemærk, at meddelelsen om ibrugtagning af Alsace kom, selvom den deltager i den franske flåde Polaris' store øvelse, som samler i Middelhavet og Biscayabugten 24 skibe, inklusive hangarskibet Charle de Gaulle, tilhørende 6 nationer (Frankrig, Spanien, Italien, USA, Grækenland og Storbritannien), 65 fly og 6000 søfolk. som elementer af hæren og luftvåbnet, indtil 3. december 2021.

På den anden side kan vi ikke undgå at bemærke det de ressourcer, der i øjeblikket er til rådighed for den franske flåde, er særligt begrænsede. Ud over det nukleare hangarskib Charles de Gaulle og de 3 PHA'er justerer det kun 4 operative atomangrebsubåde, 2 luftforsvarsfregatter, 7 FREMM'er inklusiv en til luftforsvar, samt 5 lette stealth-fregatter, hvoraf den ene er blevet moderniseret til at fungere som interim i afventning af FDI-leverancer. Resten af ​​enhederne består af T70-fregatter med forældede operationelle kapaciteter, der ikke er egnede til moderne engagement, og endnu ældre A69 højsøpatruljefartøjer og trepartsminejægere, der også når pensionsalderen. Selvom formatet for den franske flåde ikke er tilstrækkeligt til at imødekomme de sikkerhedsmæssige udfordringer, der er opstået i de senere år, vil den desværre først kunne have sit minimumsarsenal i 2030, hvor alle IDF'er, men også SSN-klassen Suffren, ogDe nye havpatruljefartøjer vil være blevet leveret. Det er kun tilbage at håbe, at der ikke sker noget alvorligt inden da...

charles de gaulle hangarskib FREMM Military Naval Constructions | Træning og militærøvelser | Flash forsvar
Trods nogle gange unikke midler, såsom Charles de Gaulle hangarskibet, vil den franske flåde gå gennem årtiet i en situation med kronisk kapacitetsunderskud.

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler