Hvilke konsekvenser for Frankrig, hvis FCAS- og Tempest-programmerne fusionerede?

Efter hans tyske modpart generalløjtnant Ingo Gerhartz, er det general Luca Gorettis tur, stabschefen for det italienske luftvåben, til at erklære, at ifølge ham er de europæiske programmer for kampfly af 6. generation FCAS (for Future Air Combat System) som samler Tyskland, Spanien og Frankrig, og FCAS (for Futur Combat Air System, det samme akronym), som samler Storbritannien, Italien og Sverige, vil blive opfordret til at fusionere i mere eller mindre nær fremtid. Ifølge den italienske generalofficer er deres fusion ikke kun ønskelig, men i betragtning af de industrielle og budgetmæssige problemer og i nærheden af ​​programmer, industrielle aktører og lande. garanten for at gennemføre denne europæiske ambition, og at overveje, at Italien, som samtidig har fodfæste i EU, i NATO og i Tempest-programmet, kunne fungere som en bro netop for at bringe disse ambitioner tættere sammen.

Indtil videre er de to programmer stadig i den indledende designfase. Dette forhindrede dog ikke, at der opstod betydelige spændinger, især inden for FCAS-programmet, med Tyske og spanske krav svære at forene med franske ambitioner, hvilket førte til mere end ophedede debatter i starten af ​​2021 med frygten for at se programmet opgivet eller væsentligt bremset, som det er tilfældet med det andet emblematiske program for fransk-tyske samarbejde, MGCS-programmet, som skal gøre det muligt at erstatte Leclerc-tankene og Leopard 2 af begge hære. Til sidst, en hårdt tilkæmpet forhandlet aftale blev indgået i det sene forår, i tide til, at Forbundsdagen kan godkende finansiering til prototypedesignfaserne, ikke uden nogle trodsige holdninger fra tyske parlamentarikeres side. Det er imidlertid klart, at de to programmer faktisk følger en lignende tidsplan og teknologiske og operationelle ambitioner, hvilket gør det muligt at forestille sig en fusion eller endda en fusion. Men hvad ville konsekvenserne i en sådan hypotese være for selve udviklingen, på den nødvendige operationelle kapacitet og for forsvarsindustrien i Frankrig?

I en ideel verden...


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Atom våben

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler