Hvad er styrkerne og svaghederne ved luft- og rumstyrken?

I løbet af natten den 13. til 14. april 2017, 5 fly Rafale fra Saint-Dizier-basen eskorteret af 4 Mirage-2000-5, 2 Awacs-fly og 6 KC-135 tankfly, udført et raid på 10 timer og 7000 km at slå til og ødelægge ved hjælp af de 2 SCALP krydsermissiler båret af hver af de Rafale, de syriske kemiske installationer brugt af præsident Bashar El Assads regime, som en del af en trepartskoalition, der samler USA, Storbritannien og Frankrig. På trods af det betydelige syriske antiluftværn, der blev implementeret, blev alle mål, som koalitionens angreb var målrettet mod som reaktion på det kemiske angreb på Douma den 7. april, som forårsagede mellem 50 og 150 dødsfald ifølge skøn, fuldstændig ødelagt. . Denne operation, kaldet Hamilton på den franske side, er blot et eksempel på de avancerede kapaciteter, der er tilgængelige for luft- og rumhæren i dag, uden tvivl en af ​​de mest effektive og erfarne i Europa, men også på planeten.

På trods af denne ubestridelige teknikalitet og fly blandt de mest effektive i tjeneste, er det franske luftvåben dog ikke blevet skånet mere end hæren og den nationale flåde af reformer og budgetmæssige restriktioner, der nogle gange har skadet dets operationelle potentiale alvorligt. Mens hypotesen om at skulle konfrontere massive og effektive luftstyrker og integrerede luftforsvar i en stadigt tættere fremtid fortsætter med at vokse, hvad er det i dag såvel som i det næste årti? hvad er dette luftvåbens aktiver? men også hvad er dens svagheder, og i hvor høj grad kan de mindske dens effektivitet, uanset hvor afgørende for alle de franske hære, og for landets sikkerhed?

Et kraftfuldt og homogent luftvåben under forvandling

Af de tre franske hære er luftvåbnet, som i 2020 blev til luft- og rumhæren, formentlig den, der har været bedst bevaret fra budgetrestriktioner og formatreformer gennem de sidste 25 år. På grund af sin dimension som en teknologisk hær blev den mindre påvirket end hæren af ​​professionaliseringen af ​​de franske hære. Derudover formår det at beskytte, ikke uden vanskeligheder og mange kampe med de politiske myndigheder i landet, visse nøgleprogrammer for dets modernisering i disse tider med budgetknaphed med midler fra "fredens fordele", såsom kampflyet Rafale, det strategiske transportfly A400M eller'' A330 MRTT Phoenix tankfly, for at fortsætte sin modernisering, herunder i de vanskelige år fra 2005 til 2015, som gjorde så meget skade på de franske hære. Faktisk har luft- og rumstyrken i dag en jagerflåde på 210 fly, heraf 102 fly. Rafale B og C, sammen med en transportflåde på 70 fly inklusive 18 A400M, 17 tankningsfly under flyvningen inklusive 6 A330 MRTT, 4 E-3F Awacs og mere end 70 helikoptere inklusive 10 H225M Caracal dedikeret til operations special- og redningsmissioner. Det opererer også omkring tyve detektions- og kommunikationssatellitter, et dusin MALE Reaper-droner, omkring hundrede træningsfly og omkring 580 tunge transport- og forbindelsesfly, til i alt 10 kampfly, hvortil der ud over de omkring XNUMX langdistance SAMP/ T Mamba antiluftskyts forsvarsbatterier og 12 Crotale NG nærforsvarsbatterier.

rafale TBA-forsvarsanalyser | Trænings- og angrebsfly | Jagerfly
Le Rafale er i dag et af de bedste kampfly i øjeblikket, der tilbyder alsidighed og avanceret ydeevne til luft- og rumstyrken, især med hensyn til engagement i omstridte miljøer.

Luftvåbnet overgår utvivlsomt andre europæiske luftvåben i mange henseender, i endnu højere grad, når det opererer sammen med flådeluftfart og dets 200 fly. Den har også sjældne evner til at projicere magt over lange, endda meget lange, afstande og et højt trænings- og teknikniveau af sine omkring 40.000 flyvere og officerer. Fra da af, som alle vestlige luftstyrker, repræsenterer luft- og rumvåbnet ikke kun den indledende og sidste væbnede arm af fransk militærpolitik, idet den især deltager med to jagereskadroner i afskrækkelsesmissionen, men den bærer også størstedelen af ​​ildkraften af de franske væbnede styrker, der beskytter og handler til fordel for de land- og flådeenheder, der er engageret i kamp. Endelig er denne hær engageret i en omfattende moderniseringsindsats, som vil føre den til blandt andet at stille 185 fly inden udgangen af ​​årtiet. Rafale til F4 og derefter F5-standarden, 15 A330 MRTT tankfly, eller endda 50 A400M strategiske transportfly, men også nye fly som f.eks. 3 Falcon Archangel Intelligence og aflytning, eller H160M Guépard-helikopterne fra HIL-programmet, der hver af dem leverer hidtil usete kapaciteter og ydeevne med hensyn til kamp, ​​rækkevidde, transportkapacitet og samarbejdende engagement.

Kritisk kapacitet blindgyder

Denne tabel således præsenteret tillader os imidlertid ikke at tage højde for de kritiske kapacitetsfejl, som luftvåbnet står over for i dag eller vil stå over for i den nærmeste fremtid. Således, og som vi allerede har diskuteret, har det i omkring tyve år ikke længere haft specifikke kapaciteter til at eliminere eller neutralisere det stadig mere effektive fjendtlige antiluftskytsforsvar, som dets fly og piloter snart kunne blive udsat for. Bestemt, den Rafale har et fremragende selvbeskyttelsessystem, SPECTRA, som har vist sig effektivt mod visse antiluftværn, og endda mod moderne luftbårne radarer. Men Rafale, lige så lidt som Mirage 2000, har i øjeblikket ikke nogen omfattende elektronisk krigsførelse, der er i stand til at beskytte luftrummet, og den har heller ikke en ammunition, der er specielt designet til at eliminere modstanderens radarer, almindeligvis kaldet anti-stråling ammunition.

Rafale meteor glimmer Forsvarsanalyse | Trænings- og angrebsfly | Jagerfly
Rafale i luftforsvarskonfiguration med 2 langrækkende Meteor-missiler, 2 mellemdistance-MICA EM-missiler og 2 MICA IR-missiler til selvforsvar og luftkampe

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Trænings- og angrebsfly | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler