Cruiser Type 055, LHD Type 075: den hektiske udvidelse af den kinesiske flåde fortsætter

- Annonce -

Siden blackoutet, som de kinesiske myndigheder pålagde formidlingen af ​​information vedrørende Folkets Befrielseshær og den kinesiske forsvarsindustri, er indsamlingen af ​​information om udvidelsen af ​​den kinesiske flåde blevet vanskeligere på det civile område. På flådeområdet er de indsamlede oplysninger hovedsageligt baseret på billeder taget af kinesiske entusiaster under en civil flyvning nær landets store skibsværfter, på de få satellitbilleder, der når det offentlige domæne, og på de sjældne officielle meddelelser offentliggjort af den kinesiske presse selv. . Sådan lærte vi i dag ved en artikel fra det CCP-relaterede websted Globaltimes.cn, at den tredje enhed af klassen af Type 075 overfaldshelikopter, havde forladt Hudong Zhonghua skibsværftet i denne uge for at udføre sine første søforsøg, og respekterede dermed det tempo, der blev fulgt i tre år med den første enhed, og hvert skib fulgte omkring 300 dage i sin udvikling.

Type 075 assault helikopter carriers, ofte omtalt som LHD for Landing Helicopter Dock i US Navy taksonomi, er de største militærskibe under konstruktion på kinesiske skibsværfter, med undtagelse af hangarskib Type 003 som ifølge de seneste billeder ville være i færd med at modtage sine elektromagnetiske katapulter og skulle lanceres i løbet af de næste par måneder. 237 meter lang, Type 075 har en anslået lastet tonnage på 40.000 tons, svarende til amerikanske Wasp og America klasse angrebsskibe, og næsten dobbelt så stor som de franske Mistrals. Med henblik på at give kinesiske amfibiske angrebsstyrker lignende kapaciteter som US Marine Corps Amphibious Assault Groups, kan hvert skib indsætte op til 30 helikoptere og projicere en komplet kinesisk marinebataljon med dets udstyr. luftpudefartøj. I alt planlægger den kinesiske flåde at have 8 af disse skibe, som vil forstærke de 8 LHD Type 071 overfaldsskibe, der allerede er i drift, og som efter al sandsynlighed vil blive understøttet af lige så mange Type 076 assault drone carrier stammer fra Type 075 selv.

Type 055 Anshan Amfibieangreb | Militære flådekonstruktioner | Flash forsvar
Renhai-klassen Type 055 krydsere er blandt de mest kraftfulde moderne kombatterende overfladeenheder med 112 vertikale siloer og seneste generation af AESA pladeradar

Samtidig lærte vi deten 4. Type 055 tung destroyer, udpeget af NATO som en Renhai-klasse krydser, var blevet optaget til tjeneste, og havde modtaget dåbsnavnet Anshan, selvom den 5. enhed i klassen, krydseren Yan'an, også skal i tjeneste inden udgangen af ​​2021, hvilket bringer antallet af skibe af denne klasse i drift i Alene året 4 efter ankomsten af ​​Lhasa i marts og Dalian i april. To andre skibe forventes i 2021, mens den sidste enhed af klassen vil tages i brug i 2022. Disse skibe, 2023 meter lange og 180 tons lastet, er svarende til de største vestlige kombattante overfladeenheder, som de amerikanske destroyere Arleigh Burke Flight III eller den sydkoreanske Sejong den Store. Meget tungt bevæbnede bærer de 112 vertikale siloer til forskellige typer anti-skibs-, luftværns- og anti-ubådsmissiler samt kraftige detektionssystemer, hvilket gør formidable og frygtede modstandere af vestlige flåder, herunder USA. Det er sandsynligt, at en ny klasse cruiser snart vil blive lanceret, når konstruktionen af ​​de 8 Type 055-enheder er afsluttet.

- Annonce -

Produktionen af ​​mindre tonnageenheder er sværere at følge. Ifølge observationer foretaget i kinesiske skibsværfter, mindst 4 eller endda 5 nye antiluftskyts destroyere Type 052DL er også blevet lanceret i år, samt i hvert fald 3 Type 54A fregatter. En ny klasse af ubåde, i øjeblikket omtalt som Type 039C, og med en snigende kabine, der kan sammenlignes med den af ​​de nye svenske A26'ere, blev også set, hvilket tyder på, at mindst en sådan enhed bliver testet, hvis ikke mere. Det er klart, at kinesiske skibsværfter fortsætter med at producere større flådeenheder i et jævnt tempo, med i gennemsnit 7 krydsere og destroyere, mindst 3 fregatter, 2 ubåde og 1 større skib (LHD eller PA) om året, en hastighed højere end den amerikanske flådeindustri og dens allierede i Stillehavszonen, undtagen inden for ubåde.

Type 052DL Zibo Amfibieangreb | Militære flådekonstruktioner | Flash forsvar
Type 052DL antiluftskyts destroyere har en udvidet hangar til at rumme de nye Z-20 anti-ubådskrigshelikoptere og lavfrekvent radar (i midten) til at detektere stealth-fly
- Annonce -

For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler