Hvad er Ruslands konventionelle militære magt i dag?

I 2015, med henvisning til russiske militære interventioner på Krim og Syrien, erklærede præsident B. Obama, at Rusland ikke var mere end en regional styrke i tilbagegang. I dag, mens Moskva har samlet næsten 100.000 mænd ved Ukraines grænser, mener Ruslands præsident Vladimir Poutine, at hans lands militære magt er tilstrækkelig til at give ham mulighed for at pålægge europæiske lande faste betingelser med hensyn til hans nabos fremtid. I betragtning af alle de europæiske magters skøn i denne sag, er det klart, at for ingen af ​​dem er Rusland i dag en ubetydelig militærmagt og endnu mindre i tilbagegang.

Den generelle opfattelse af den reelle militærmagt, som Kreml råder over, er dog oftest stort set fejlagtig og meget i grebet af det, der var den kolde krigs sovjetiske militærmagt. Selvom det er rigtigt, at Moskva på området for strategiske våben fortsat er på niveau med Washington, hvad enten det drejer sig om antal hoveder eller vektorer, har dets konventionelle militære magt på sin side udviklet sig meget i løbet af de sidste 15 år. kombineret handling af reformerne udført af forsvarsminister Sergei Chouigou og stabschefen for de væbnede styrker Valery Gerasimov, ankom begge til deres poster i anledning af Vladimir Poutines tilbagevenden til Kreml i 2012. Og i dag, Russiske væbnede styrker har en struktur, men også en doktrin og et niveau af operationel effektivitet, uden nogen fælles foranstaltning med den sovjetiske Røde Hær.

En professionaliseret og moderne væbnet styrke

Mens den røde hær, på højden af ​​den kolde krig i 80'erne, samlede mere end 6 millioner mand og titusindvis af kampvogne og pansrede køretøjer, er den moderne russiske hær samtidig meget mere kompakt med kun 900.000 mand og kvinder, der tjener flaget, og uendeligt meget mere effektive, især takket være en meget høj professionaliseringsgrad, som i dag repræsenterer mere end 72 % af arbejdsstyrken. De 250.000 værnepligtige, der aftjener deres værnepligt i en periode på et til to år afhængig af sagen, er nemlig sat til støtte-, logistik- og indre sikkerhedsmissioner, hvor de 650.000 aktive soldater, hvad angår dem, udgør den operative strejke denne hærs styrke. Blandt dem hører kun 300.000 mænd og kvinder til de russiske landstyrker, hvortil skal lægges de omkring 75.000 faldskærmstropper fra de luftbårne styrker. Luftstyrkerne, som samler luftvåbnet, men også rumstyrken og forsvarsstyrken, der opererer ballistiske missiler samt landets antiluft- og antimissilforsvar, samler 190.000 mænd og kvinder. Hvad angår den russiske flåde, er den i fuld genoplivning stærk af 160.000 sømænd og officerer.

ZApad russiske tropper Analyse Forsvar | Artilleri | Jagerfly
Kun 250.000 værnepligtige er integreret i de 900.000 mand, der udgør de russiske væbnede styrker i dag

Faktisk er de russiske hære i dag ikke længere, som tidligere i Sovjetunionen, afhængige af ønsket om at overgå modstanderen numerisk, men snarere på professionelle soldater med et højt træningsniveau, men også en ægte kampoplevelse. Så ifølge Vladimir Putin, 85% af russiske officerer har haft erfaring med kamp, især gennem talrige udsendelser i det syriske teater, men også i Libyen, i Donbas eller i Kaukasus. Det samme gælder udstyr, eller næsten i tjeneste i de væbnede styrker, hvor et flertal af dem har været udstationeret og erfarne i kamp i disse teatre, med en særlig effektiv feedback og kontinuerlig forbedringsmekanisme, hvis man skal tro offentlige rapporter.

Uovertruffen ildkraft


LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Artilleri | Jagerfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler