UAE bestiller 80 Rafale F4 til Frankrig for 16 milliarder euro

Si en ordre på fly Rafale var forventet under Emmanuel Macrons lynbesøg i Golflandene fra 2. til 4. december håbede meget få på, at det ville nå et sådant volumen! Faktisk har den franske præsident og hans emirati-modpart, kronprins Sheikh Mohammed Bin Zayed Al-Nahyan, almindeligvis kendt som MBZ, underskrev i morges to kontrakter til et rekordstort beløb på € 16 mia vedrørende på den ene side anskaffelse af 80 fly Rafale til F4-standarden for 14 milliarder euro, dette inklusiv udstyr, men også vedligeholdelsesinfrastrukturen, reservedele og personaleuddannelse, samt en kontrakt på 2 milliarder euro med missilproducenten MBDA om et lager af MICA luft-til-luft missiler NG og Black Shaheen krydsermissiler, Emilian betegnelse for SCALP EG, der allerede er i tjeneste på Mirage 2000-9, som udstyrer landets luftstyrker. Levering af kampfly vil finde sted mellem 2026 og 2030, det af missiler fra 2027 til 2031.

Denne nye ordre på det franske fly er exceptionel på mere end én måde. På den ene side er dette den største flyordre Rafale aldrig optaget af Dassault Aviation, inklusive kommer fra Frankrig. Med de 80 Rafale, vil UAE blive den første internationale operatør af dette fly, foran Egypten og dets 54 fly. Derudover er dette den største ordre målt i beløb, der nogensinde er underskrevet af den franske forsvarsindustri, da der her ikke er tale om sammenlåste iterative kontrakter, som det var tilfældet i Australien vedrørende underkontrakter. sømænd, men om en fast og endelig ordre underskrevet i ét stykke. Denne ordre er også den fjerde, der er registreret i år, efter dem fra Grækenland (18 + 6 enheder), af Kroatien (12 enheder) et fra Egypten (30 nye enheder), hvilket bringer det samlede antal solgte enheder i løbet af året til eksport op på 146 enheder, næsten lige så mange som antallet af Rafale i tjeneste med de franske luftvåben den dag i dag.

RAfale Grækenlands Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Grækenland var det første til at bestille Rafale i 2021, og de første fly er allerede leveret til Hellenic Air Force

Frem for alt, med denne kommando Rafale, der længe har været kritiseret som for dyrt og for komplekst til at blive eksporteret, er blevet det mest eksporterede fly i sin kategori med 242 fly bestilt og/eller leveret internationalt til dato sammenlignet med 150 Eurofightere. Typhoon, 105 Super Hornets og Growlers, 92 JAS 39 Gripen, 48 Su-35 og 82 F-16 Block 70/72+ bestilt til dato. Kun F-35 klarer sig bedre end det franske fly med mere end 600 bestilte fly uden at nå eksportforholdet for Rafale med mere end 1 fly eksporteret pr. fly bestilt (eller skal bestilles) af det franske luftvåben sammenlignet med 1 fly eksporteret for 2,5 F-35'ere bestilt (eller formodes at blive bestilt) af det amerikanske luftvåben, den amerikanske flåde og US Marine Corps. Med denne kommando vil Rafale vil være blevet eksporteret til 6 lande, og nærmer sig succesen med sin forgænger Mirage 2000, hvoraf 270 eksemplarer blev eksporteret til 8 lande. Det er klart, at denne ordre definitivt afslutter debatten og kontroversen omkring denne enhed, som har vist sig at være en teknologisk, industriel og kommerciel succes.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler