Kinesiske H-6J bombefly træner for at kaste flådeminer

Mens den kinesiske flåde nu er solid med hensyn til sin overfladeflåde, med en flåde bestående af 5 type 055 cruisere og 25 Type 052D destroyere i rækken, plus hundrede fregatter og korvetter, forbliver den under truslen fra amerikanske, men også japanske, sydkoreanske og endda australske ubåde (i en fjern, meget fjern fremtid ...), som de viste nedstyrtningen af ​​USS Connecticut i Det Kinesiske Hav for to måneder siden. Selvom der er truffet foranstaltninger på mellemlang sigt, såsom den gradvise ankomst af nye Type 039C ubåde ou den mulige udskiftning af de første 20 Type 056 korvetter gennem en model med øget antiubådsdetektionsydelse er behovet for at styrke antiubådsforsvaret i Det Sydkinesiske Hav og i Taiwanpasset til stede, og det kræver øjeblikkelige foranstaltninger.

Det er formentlig med dette i tankerne, at de kinesiske flådeluftstyrker i sidste uge gennemførte en mineudkastningsøvelse ved hjælp af deres nye H-6J langdistancebombefly under en kombineret mineøvelse og konventionelt bombardement. ifølge statssiden GlobalTimes.cn citerer en rapport fra den 7. kinesiske tv-kanal, dedikeret til de væbnede styrker. Af alle metoder til krigsførelse mod ubåd er udvinding af flådeadgange uden tvivl den, der potentielt kan udgøre de største problemer for amerikanske og allierede ubåde. Af natur passive, undervandsminer er meget vanskelige at lokalisere for en undervandsbåd i dykning forsøger at forblive så diskret som muligt. På den anden side er de kun effektive i relativt snævre og lavvandede passageområder, såsom i stræder.

PLAN Type 039C Amfibieangreb | Maritim Patrol Luftfart | Strategiske bombefly
Ifølge observationer er mindst to Type 039C ubåde, med en kiosk med karakteristiske former, på havet til dato.

Men i betragtning af den særlige geografi af Det Sydkinesiske Hav og Taiwans Detroit, kan denne metode, ganske vist noget arkaisk, vise sig at være meget effektiv til at holde vestlige ubåde i skak ved at lukke visse strædenøgler, især dem, der giver adgang til Suluhavet langs den filippinske kyst, selv ved at blokere visse passager mellem de japanske øer Okinawa og Amami-Oshima, hvilket giver den kinesiske flåde mulighed for at koncentrere sine overfladeressourcer, ubåde og luftkrigsførelse mod ubåd over de resterende rum, uden at skulle spredes for meget. En sådan løsning kan også overvejes hurtigt at underminere Taiwans østlige kyster, hvis øen skulle erobres af kinesiske styrker, for at forhindre en allieret amfibisk modoffensiv.

På den anden side forudsætter implementeringen af ​​en sådan strategi, at man tidligere har opnået total luftoverlegenhed over det pågældende luftrum, samt eliminering af alle modstanderens antiluftforsvar. Nedkastningen af ​​undervandsminer forudsætter faktisk, at flyet udvikler sig tæt på overfladen, med relativt langsom hastighed, hvilket gør det til et udvalgt mål for jagt eller modstand mod luftværnsbeskyttelse, hvis det er nødvendigt. Men det faktum, at flådens luftstyrker åbenlyst træner for denne type manøvre, og endda promoverer den offentligt, fremstår utvivlsomt som en besked rettet til den amerikanske flåde såvel som til dens allierede, for at advare mod den potentielle tilstedeværelse af denne type mine nu i Det Sydkinesiske Hav. Der er ingen tvivl om, at dette budskab vil være blevet hørt i Washington, tabet af en vestlig atomubåd ødelagt af en kinesisk ubådsmine, der i disse spændingstider udgør en potentiel casus belli mellem de to supermagter.

120991355 uss conneticut amerikanske regerings amfibieangreb | Maritim Patrol Luftfart | Strategiske bombefly
Kinesiske H-6J bombefly øver sig i at kaste flådeminer 3

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler