Tyrkiet synker ned i benægtelse af forsvarsprogrammer

Ud fra et ønske om at spille på flere fronter på samme tid, ser Ankara nu ud til at se udsigterne til, at dets ambitiøse forsvarsprogrammer kolliderer med virkeligheden i internationale forbindelser. Derved, som en del af T-FX-programmet til at designe en ny generation jagerbomber at erstatte de ældre F-4'ere og F-16'ere, og som stadig forventer at producere en første prototype i 2023, meddelte Tyrkisk forsvarsindustridirektør Ismail Demir den 4. december, at det nye fly vil i sin oprindelige version blive drevet af F-110-reaktoren fra det amerikanske General Electric, reaktoren, som især udstyrer F-16 og F-15E. Og for at præcisere, at produktionen af ​​reaktoren ville blive udført lokalt i landet på basis af den industrielle linje, der allerede producerer F-118, en variant af F-110 blottet for efterforbrænding.

Det er dog meget usandsynligt, at Washington, og nærmere bestemt den amerikanske kongres, vil godkende en sådan aftale mellem General Electric og de tyrkiske myndigheder, velvidende at tendensen i dag snarere vil være at intensivere sanktionerne på dette område mod Ankara. ved at modsætte sig f.eks. salget af nye F-16'er og flymoderniseringssæt til det tyrkiske luftvåben. Husk på, at det også var den amerikanske kongres, som efter idriftsættelsen af ​​S-400-batterierne erhvervet af Ankara fra Rusland, var i gang med at tvinge Trump-administrationen til definitivt at udelukke Tyrkiet fra F-programmet 35. reducere eksporten af ​​amerikanske forsvarsteknologier til landets industri markant i slutningen af ​​2020, hvilket stort set har hæmmet udførelsen af ​​flere store programmer, specifikt T-FX-programmet. Derudover siges Ankara at være i forhandlinger om at erhverve et andet parti S-400 fra Moskva, provokere de amerikanske parlamentarikeres vrede.

TF X Defense News | Jagerfly | MBT kampvogne
Modellen i fuld størrelse af T-FX-programmet havde gjort et stort indtryk på Paris Air Show i 2019, så vellykket det så ud til. Desværre har programmet ikke løst nogle afgørende aspekter såsom motoren siden den dato, og udsigten til at se prototypen lave sin første flyvning i 2023 virker mere og mere hypotetisk.


LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Jagerfly | MBT kampvogne

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler