Kan den franske luftfartsindustri komme tilbage fra succesen med F-35 i Europa?

I slutningen af ​​sidste uge, og som forventet, har de finske myndigheder meddelt, at de har udvalgte det amerikanske F-35A jagerfly til at efterfølge F-18 inden for sine luftstyrker, efter HX-konkurrencen, hvor det amerikanske jagerfly igen konfronterede andre vestlige modeller, F/A 18 E/F Super Hornet, Gripen, Rafale et Typhoon. Ligesom i Schweiz er konklusionerne fra de finske myndigheder klare, idet F-35 fremstår overlegen i forhold til andre konkurrenter på alle områder, herunder inden for budgetmæssig bæredygtighed. Og som i Schweiz bliver der nu rejst mange stemmer til at stille spørgsmålstegn ved de talværdier, der er fastholdt inden for rammerne af denne evaluering, og som svarer ikke til dem, der er observeret af andre lande allerede implementerer stealth-jægeren fra Lockheed-Martin, Norge i spidsen.

Faktum er, at i dag er flodbølgen af ​​F-35 i Europa næsten absolut, da enheden har påtvunget sig selv i alle de konkurrencer, som den har deltaget i i ti år, og nu er blevet valgt af ikke mindre end 8 europæiske lande : Belgien, Danmark, Finland, Italien, Storbritannien, Holland, Polen og Schweiz, mens Spanien, Grækenland og Tjekkiet er nu i kikkerten amerikanske sælgere. Vi ser også dukke op igen med insisteren hypotesen om at annullere den fremtidige rækkefølge af F / A 18 E / F Super Hornet og EA-18G Growler til at erstatte Luftwaffes Tornado til fordel for den amerikanske industris superstjernefly.

Ligheder mellem F-35 og F-104 programmerne

Naturligvis kan vi i det uendelige stå på presset fra USA eller endda fra NATO selv for at fremme F-35, på manglen på oprigtighed i de tal, Lockheed-Martin fremlagde i konkurrencer eller på manglen på "europæisk" sans for europæerne selv. Men disse debatter og disse argumenter er sterile og tjener kun til at skade billedet af den franske luftfartsindustri på den internationale scene. På den anden side overvejer de objektive og anerkendte svagheder ved F-35AUd over det voksende behov for luftressourcer til europæiske hære såvel som i verden er det muligt, med et minimum af forventning og vilje, at få dette tilsyneladende sammenbrud af den europæiske luftfartsindustri på egen grund, en kraft og endda et forbjerg for at forberede den uundgåelige fase 2, som tager form i denne fil, og som alle synes at indikere, at det vil være tæt på det, som europæerne kendte i slutningen af ​​tresserne og begyndelsen af ​​60'erne med F-70 Starfighter, også fra Lockheed-Martin.

F104 Tyskland Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Hvis F-104 var en acceptabel interceptor, var dens konvertering til et jagerbomberfly for Luftwaffe en katastrofe

Faktisk er sammenligningspunkterne mellem de to programmer meget talrige, så de er af en vis foruroligende sag. Som i tilfældet med F-104, der ofrede alt i sit design for at opnå den bedst mulige hastighed og stigningshastighed, ofrede F-35 på sin side mange aspekter af jagerflyet til gavn for stealth og behandlingskapaciteten af sine sensorer. De to fly har således begrænset manøvredygtighed, en relativt lav bæreevne, et reduceret aktionsområde, især da de ikke kan bære yderligere nedkastbare tanke. Begge opfylder perfekt et behov, den ene for aflytning, den anden for fjernelse af luftforsvar, men blev præsenteret som multifunktionelle enheder, der var i stand til at sikre alle kampmissioner. Endelig har begge høje ejeromkostningerhøjere end for øjeblikkets enheder uden at give nogen bekræftet afgørende merværdi.

US Air Force reserver

Således besluttede det amerikanske luftvåben i 1965, efter flere rungende fiaskoer i Sydøstasien, at trække sine juveler tilbage fra det vietnamesiske teater, efter at flyet var blevet overgået af Mig-17 og det nordvietnamesiske DCA, hvilket gjorde det til "en af ​​de få interceptorer". at have registreret flere nederlag end sejre i luftkampe i verden. Selvom F-35A hidtil ikke har givet sådanne grunde til at stille spørgsmålstegn ved dens operationelle ydeevne, tyder flere elementer på, at banen kunne være den samme. Således er det amerikanske luftvåben ikke holdt op med at fremhæve i flere måneder mulighed for at udvikle sig inden for rammerne af NGAD-programmet som skulle gøre det muligt at designe erstatningen for F-22 inden 2030, et andet letvægtsfly, der skal erstatte F-16 med høj ydeevne og ejerskab koster mere i takt med dets behov og midler i de kommende år.

F 22 til Lakenheath top Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Ifølge det amerikanske luftvåben, hvad angår luftoverlegenhed, kræver det 4 F-35A'er for at udføre jobbet som en enkelt F-22

LOGO meta forsvar 70 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler