UAE suspenderer F-35-købsforhandlinger

Mens han var midt i valgkampen for sit genvalg til Det Hvide Hus, markerede Donald Trump et stort slag i sommeren 2020 ved at annoncere underskrivelsen af ​​en fredsaftale mellem De Forenede Arabiske Emirater og Israel, en aftale som hurtigt blev sluttet sig til andre sunnimuslimske Golf-monarkier i et forsøg på at normalisere forholdet til den hebraiske stat efter årtiers spænding om den palæstinensiske sag. Mens der var mange konvergenspunkter, især med hensyn til den potentielle risiko, som det iranske atomprogram udgør, benyttede De Forenede Arabiske Emirater lejligheden til at forhandle med Donald Trump om salg af forsvarsteknologier, der hidtil var forbeholdt allierede i inderkredsen af Forenede, ligesom medlemmerne af NATO eller Five Eyes. Donald Trumps valgnederlag svækkede ikke hans beslutsomhed at gennemføre denne meget vigtige kontrakt på næsten 20 milliarder dollars, inkl 50 F-35A, 9 MQ-9B Guardian dronesystemer, samt et stort lager af ammunition.

Præsidentaftalen blev påført af Donald Trump få timer efter at have forladt Det Hvide Hus, og dette på trods af mange forbehold udtrykt af Kongressen og af hans fremtidige afløser, Joe Biden. Dels påvirket af det israelske militærs faste modstand mod at udstyre en arabisk nation med de samme teknologier som dem, der skulle sikre beskyttelsen af ​​den hebraiske stat, men også på vagt over for Abu Dabis nylige erhvervelser af russiske og kinesiske forsvarsteknologier, Joe Biden suspenderer præsidentaftalen blot to uger efter tiltrædelsen, under dække af et øget behov for information om de potentielle konsekvenser af dette salg, herunder med hensyn til interventionen i Yemen. Siden da virkede situationen noget fastfrosset, eftersom der ikke var blevet annonceret væsentlige fremskridt i flere måneder.

Donald Trump-hærens nyhedsforsvar | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
UAE suspenderer F-35 4 købsforhandlinger

Tidligere på ugen syntes myndighederne i De Forenede Arabiske Emirater dog at have mistet tålmodigheden, da de sendte deres amerikanske kolleger et brev, der informerede dem om suspensionen af ​​forhandlingerne om denne store kontrakt, herunder 50 F-35A og 9 MQ-9 Guardian dronesystemer . Abu Dabi begrunder denne beslutning med, at forhandlingerne kan genoptages når som helst, og begrunder denne beslutning med, at de amerikanske krav med hensyn til teknologisk miljø og på en måde geopolitisk tilpasning ikke længere var i overensstemmelse med landets forventninger. Langt fra at være et simpelt forsøg på muskulær forhandling, kan denne nye position for De Forenede Arabiske Emirater potentielt redefinere landets strategiske holdning og væsentligt svække USA's position i Golfen, hvilket er grunden til, at det vækker sådan opsigt i udlandet. .

I modsætning til Tyrkiet har De Forenede Arabiske Emirater ikke annonceret en direkte hensigt om at erhverve russisk fremstillet militærudstyr omfattet af CAATSA-lovgivningen, såsom S-400-systemet eller Su-35-jagerflyet. På den anden side har landet opretholdt direkte forbindelser med Moskva og Beijing i mange år, efter at have erhvervet Pantsir antiluftskytssystemer og panserværnsmissiler i den første og lange MALE Wing-droner i den anden. Derudover har Abu Dabi og Moskva i flere år samarbejdet i et joint venture med det formål at udvikle et fælles letjagerfly. Det var næppe overraskende, at UAE var i hjertet af Russiske Rostecs kommunikationskampagne vedrørende dets fremtidige Su-75 skakmat. Ud over forsvarsspørgsmål samarbejder Abu Dabi også med Beijing i det nye Silk Roads-projekt og havde udvalgt kinesiske virksomheder til at implementere landets 5G-infrastruktur.

Rafale mig29 egypten Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
I modsætning til USA har Frankrig ikke pålagt De Forenede Arabiske Emirater eller Egypten særlige betingelser med hensyn til forsvarsmateriel for salg af dets Rafale.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler