Den kinesiske hær simulerer massivt amfibisk angreb på Hainan Island, Taiwan-replika

Den kinesiske ø Hainan er med sine 34.000 km2 og 1.500 km kystlinje i sig selv en provins i landet, som er hjemsted for 8 millioner indbyggere og har talrige forsvarsinfrastrukturer, især atomubådsbasen Longpo ved siden af ​​byen Yulin , er på mange måder en fuldskala replika af øen Taiwan med sine 36.000 km2 og sin 1550 km kystlinje. Sagen undgik naturligvis ikke Strategen fra Folkets Befrielseshær, som organiserede i weekenden, en kæmpe luftflåde- og amfibieøvelse, der finder sted præcist på hele Hainan-øen, med talrige amfibie- og flådeangrebsøvelser langs 3 forskellige akser inklusive skarp ammunition. Antallet og arten af ​​de styrker, der blev mobiliseret i denne øvelse, er ikke blevet kommunikeret af de kinesiske myndigheder, men i betragtning af de store maritime områder, der er forbudt at sejle mellem onsdag og fredag, er det sandsynligt, at disse er mere end betydelige.

Denne massive øvelse har åbenbart til formål, ud over uddannelsen af ​​PLA-personale, at øge presset på de taiwanske myndigheder, mens gnidningen mellem de to lande såvel som med de vestlige lejre om emnet for denne krise fortsætter med at vokse. Mere end en øvelse er det derfor en demonstration af styrker, der i sig selv finder sted et par uger efter, at det kinesiske luftvåben havde lavet demonstrationen af ​​deres evne til at indsætte luftaktiver uden for øen Taiwan, der med dette ville vise, at de var i stand til at modsætte sig, at en eventuel vestlig styrke kom til at støtte den uafhængige ø i tilfælde af et angreb iværksat fra kontinentet. Det viser også, at truslen om militær intervention mod øen Taiwan ikke længere bør betragtes i fremtiden, heller ikke den nærmeste fremtid, men i en umiddelbar opfattelse.

Type 075 LHD Defense News | Amfibieangreb | Konflikt i Donbass
Med kun 2 Type 075 LHD'er til rådighed, har den kinesiske flåde endnu ikke de kraftprojektionskapaciteter, der er egnede til at udføre et massivt angreb på Taiwan, især på øens østkyst. Men det vil have 8 af disse bygninger i 2027.

Denne manøvre kommer i en international kontekst, der er mere end problematisk for Washington, der allerede er stor efterspurgt på den europæiske front over for direkte trusler mod Ukraine fra Moskva, men også i Mellemøsten, mens Jerusalem fortsætter med at presse USA. at give dem grønt lys til at udføre angreb mod Irans atomprogram. Hver af disse kriser i graviditeten udgør imidlertid betydelige risici, ikke kun for at udvikle sig mod en åben konflikt mellem vigtige militærmagter, men også for at gå ud over deres oprindelige rammer og dermed for at kræve en direkte indgriben fra de amerikanske væbnede styrker. Endnu værre er risikoen for at se udbruddet af den ene af disse kriser trække den ene eller den anden, eller endda begge dele i kølvandet, langt fra ubetydelig, især da det ville svare til det værst tænkelige scenario for Washington. .


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Amfibieoverfald | Konflikt i Donbass

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW