Den franske flådes nye FDI-fregatter mindre godt bevæbnede end forventet

La ceremoni for køllægningen af ​​den første af Forsvars- og Interventionsfregatter, eller FDI, af den franske flåde, blev afholdt den 16. december på Naval Group-stedet i Lorient. Navnet Admiral Ronarc'h, denne første fregat af en eponym klasse på 5 skibe, som vil komme i drift mellem 2025 og 2030, vil måle 4500 tons i en længde på 122m, vil være en af ​​søjlerne i fornyelsen af ​​flådens overfladeflåde . Og hvis det vil påbegynde mange nye kapaciteter for den franske flåde, som f.eks Thales Seafire 500 aktiv plade antenne radar som tilbyder uovertruffen ydeevne inden for sit felt, og meget avancerede elektroniske og cyberkrigsføringskapaciteter, vil den nye fregat, ligesom sine 4 søsterskibe, ikke svigte en tradition, der er godt forankret i den franske flåde siden Light Furtive Fregatter af Lafayette-klassen, med bevæbning om bord væsentligt lavere end forventet.

Faktisk, hvis FDI faktisk vil indskibe en 76 mm pistol, 8 anti-skibs missiler MM40 Block 3C Exocet og 2 torpedorør til anti-ubåds torpedo Mu90, vil dens antiluftskyts forsvar ikke hvile, som for FREMM'erne i Aquitaine-klassen , kun på 16 Aster 15 og 30 missiler. Der er nu ikke tale om at justere de franske fregatter på den model, der sælges til Grækenland, som vil have 4 Sylver 50 systemer, der tillader indskibning af 32 af disse missiler, og endnu mindre integrere en CIWS tæt på missilforsvarssystem, hvad enten det er det amerikanske SeaRam, der skal udstyre de græske fregatter, eller en anden model. Hypotesen om at tilpasse IDF's bevæbning med FREMM's bevæbning ved at udstyre dem med 2 Sylver 70-systemer, der gør det muligt at indskibe 16 MdCN-krydsermissiler, blev også udelukket, hvilket efterlod disse fregatter, som vil have kostet bagatel på 800 mio. hver, med kun 16 Aster-missiler og muligheden for at tilføje 2 komplementære Sylver-systemer senere, en dag, måske ...

FDI HN CIWS og SHORAD | Militære flådekonstruktioner | Forsvarskontrakter og udbud
Den græske IDF vil bære 32 Aster-luftværnsmissiler samt et CIWS SeaRAM-system. Betyder det, at den nationale flådes skibe potentielt vil være mindre udsatte end de hellenske flådestyrkers?

Denne beslutning, der er truffet af rent budgetmæssige årsager for ikke at øge prisen på programmet, er meget kritisabel. Ikke alene er kriserne og spændingerne i dag både meget mere talrige og meget mere intense, med deltagelse af lande med militære midler, der gør det nemt for dem at mætte forsvaret af en fregat med kun 16 missiler, antiluftfartøjer, men de har også en ekstrem hurtig dynamik, som de taiwanske, ukrainske og endda tyrkisk-græske kriser har vist. Hvem kan under disse forhold tænke på, at det kunne være nyttigt at reservere pladser, der gør det muligt at inkorporere siloer af yderligere missiler til et skib, vel vidende, at hvis behovet blev følt med tilstrækkelig varsel, ville det kræve flere måneders immobilisering for den nævnte bygning? Desuden, hvad er meningen med at udstyre FDI med den bedste radar i øjeblikket, især til detektering af kampfly og missiler, hvis skibet ikke selv har midlerne til at neutralisere sine trusler med et minimum af vektorer?

Beslutningen fra DGA og Forsvarsministeriet er så meget desto mere kritisabel, da det ifølge de offentliggjorte oplysninger ser ud til, at den første FDI ikke vil være udstyret med de kraftige elektroniske jamming-systemer, som FREMM-fregatter fra Aquitaine-klassen er udstyret. , og som, i det mindste set fra den franske flådes synspunkt, udgør det bedste forsvar mod truslen fra anti-skibsmissiler. Derfor, mens lande som Rusland, men også Tyrkiet, anvender betydelige midler, der sandsynligvis vil affyre et stort antal antiskibsmissiler og droner mod et skib for at mætte dets forsvar, vil den franske flådes udenlandske direkte investeringer naturligvis være et let bytte for disse systemer, og kan derfor ikke installeres isoleret, da det ville risikere at være sårbart. Under disse forhold, kan vi virkelig kvalificere FDI som en førsterangs fregat, som det er tilfældet i dag? Frem for alt, kan vi retfærdiggøre annulleringen af ​​de sidste 1 FREMM'er bedre bevæbnede, tungere og billigere end de 5 FDI, som erstattede dem? For hvis man af hensyn til industriel suverænitet uden problemer kan forstå, at FDI-programmet var essentielt for Naval Group for at levere sine designkontorer i aktivitet, er det meget sværere at acceptere, at de nye skibe vil have en lavere operationel kapacitet end af FREMM'erne, som vil have givet plads til dem….

fregat fremm alsace CIWS og SHORAD | Militære flådekonstruktioner | Forsvarskontrakter og udbud
FREMM DA Alsace-fregatten bærer 32 Aster-luftværnsmissiler og antiskibs- og ASM-kapaciteter, der er identiske med FDI, til en enhedspris svarende til den nye fregats

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler