Japan udvikler sin egen elektriske kanon til at komplementere sit anti-missilforsvar

Teknologien med elektriske kanoner, eller jernbanekanoner, havde mange medarbejderes gunst for et par år siden, især i USA, hvor den amerikanske flåde havde investeret flere hundrede millioner dollars for at udvikle sin egen model. Men i nogen tid nu, og frem for alt siden Pentagons opgivelse af programmet som prioriterer våben med rettet energi som højenergilasere og mikrobølgekanoner, synes dillen for dette emne at være tørret noget ud. Selv det kinesiske program, som endnu havde ramt overskrifterne for tre år siden daen Rail Gun blev observeret på et tanktransportskib til test, synes at være fordampet, i det mindste på den offentlige scene. For Tokyo er denne teknologi derimod af strategisk interesse., især for løse visse mangler ved det antimissilskjold, der i øjeblikket er i brug, og dermed stå over for de nye kinesiske, nordkoreanske og russiske hypersoniske våben.

Husk, at en elektrisk pistol erstatter den energi, der produceres ved kemisk forbrænding for at fremdrive skallen, ved et stærkt magnetfelt tilbyder meget høje mundingsudgangshastigheder, der kan nå og overstige 2000 m/sekund eller Mach 6. Faktisk har de således fremdrevne projektiler meget høj kinetisk energi, hvilket giver dem en øget rækkevidde, som kan nå og endda overstige 200 km, og en meget høj hastighed kompatibel med behovene i moderne luftværns- og anti-missilforsvar. Derudover formodes fraværet af et kemisk drivmiddel at lette logistikken, tillade meget høje skudhastigheder, tilbyde avanceret screening af målet ved at kontrollere skuddenes kraft og reducere risikoen for brand, hvis pistolen skulle blive skudt. mål. På den anden side kræver jernbanekanoner en meget stor kilde til elektrisk energi, såvel som meget avancerede materialer til at modstå de enorme termiske og mekaniske belastninger, der er involveret.

Rail gun test prototype i USA Defense News | Railgun elektrisk kanon | Forsvarskontrakter og udbud
I juni 2021 meddelte den amerikanske flåde, at den suspenderede finansieringen af ​​sit elektriske pistolprogram.

På trods af disse fristende løfter har Rail Gun-teknologien, hvis den strengt taget ikke er opgivet af mange lande, oplevet sine ambitioner reduceret i de senere år, og de investeringer, der er afsat til den, er faldet betydeligt. Det er der flere grunde til. For det første har konventionel artilleriteknologi gjort enorme fremskridt i de senere år, især med ankomsten af ​​ny ammunition med ekstra fremdrift, hvilket gør det muligt at udvide rækkevidden af ​​eksisterende kanoner betydeligt. Således kan Leonardos M982 Vulcano-skal i 127 mm og 155 mm version ramme mål ud over 70 km, og Rheinmetalls Assegai V-LAP ammunition kan overstige 80 km rækkevidde fra en G6 haubits. I lyset af de taktiske behov, der er forbundet med moderne artilleri, er disse rækkevidder tilstrækkelige til de fleste scenarier, idet fjernere angreb er ansvaret for langtrækkende artilleri, der anvender ballistiske missiler, eller kampfly.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Railgun elektrisk kanon | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler