Konkurrencen raser mellem Naval Group, Fincantieri og Damen om græske korvetter

Konkurrencen om konstruktion og levering af 5 korvetter til den hellenske flåde kunne meget vel være en gentagelse af det, der rasede om emnet fregatterne, og som endelig fik Athen til at dømme til fordel for Fregatten for Forsvar og Intervention eller FDI Belharra fra Naval Group i september sidste år efter to år med intense forhandlinger og sensationelle vendinger. Som før, trods fremskredne drøftelser om dette emne mellem den franske producent og de græske myndigheder, de europæiske og amerikanske konkurrenter fra Naval Group er fast besluttet på ikke at lette forhandlingerne med en masse modforslag og medieslag. I dag tilbydes derfor 3 modeller officielt i Athen i denne konkurrence, der vedrører den lokale konstruktion af 5 multifunktionskorvetter fra 2.500 til 3000 tons og moderniseringen af ​​de 3 Meko 200HN fregatter i tjeneste med den hellenske flåde: Gowind 2500 fra Naval Group , Sigma 10514 fra Damen og Doha fra det italienske Fincantieri, afledt af modellen solgt i Qatar i 2016.

De 3 modeller, der tilbydes til Grækenland

102 meter lang for et deplacement på 2,500 tons, Naval Group Gowind 2500 er en meget afbalanceret og økonomisk multifunktionskorvette, allerede eksporteret til Egypten (4 enheder), Malaysia (6 aflange enheder) og bestilt af Rumænien (4 enheder) og UAE (2 enheder). Modulær og alsidig, den bærer i standardkonfiguration en 76 mm kanon, 4 eller 8 langrækkende antiskibsmissiler såsom MM40 Block 3C Exocet, 16 lodrette celler til MICA VL (NG) luftværnsmissiler, samt 2 tredobbelt torpedo affyringsrampe til Mu-90 lette anti-ubåd torpedoer. Skibet har også en hangar og en platform til at betjene en 10 tons klasse helikopter. Meget afbalanceret på alle områder, Gowind 2.500 er særlig effektiv i anti-ubådskrigsførelse, især med den fremragende CAPTAS-2 slæbte ekkolod med variabel dybde og Kingklip skrog-ekkolod og har en kraftig 3D SMART-S Mk2 radar fra Thales. Denne bekræftelse, fastholdt af Egypten, er dog kun vejledende, da for eksempel Emirati-korvetterne bærer 16 Mk56-siloer til ESSM-missiler i stedet for MICA VL-celler og et SeaRam-selvforsvarssystem.

GOWIND til søs 2 Forsvarsanalyse | Militære flådekonstruktioner | Forsvarskontrakter og udbud
Naval Group Gowind 2500 tilbyder et fremragende pris-ydelsesforhold og avanceret ydeevne, især inden for anti-ubåds- og anti-overfladekrigsførelse.

Sigma 10514 fra det hollandske firma Damen har dimensioner, der kan sammenlignes med Gowind, med en længde på 105 meter for et slagvolumen på 2.350 tons. Den er blevet bibeholdt den dag i dag af den indonesiske flåde, som beordrede 2 skibe i Damen til at danne Martadinata-klassen, og 8 langtidsholdbare bevæbnede patruljeskibe kommanderet af den mexicanske flåde afledt af denne samme model. Udstyret, der tilbydes den hellenske flåde af Damen, er strengt identisk med det for Gowind 2500 fra Naval Group, med 16 MICA VL, en 76 mm pistol, 8 MM40 Exocet og 2 triple tubes til Mu90 torpedoer, understøttet af en 3D Smart radar - S Mk2, og en Kingklip / CAPTAS 2 ekkolodssuite. Konfigurationen af ​​luftfartssektionen er også identisk.

fregat martadinata indonesien Forsvarsanalyse | Militære flådekonstruktioner | Forsvarskontrakter og udbud
Sigma 10514 korvetten er på mange måder perfekt sammenlignelig med Gowind. Modellen, der tilbydes til den hellenske flåde, bruger også de samme komponenter og systemer som Naval Group-korvetten.

Seneste ankomster i konkurrencen, Fincantieri Doha-klassens korvetter er mere imponerende, med en længde på 107 meter og et slagvolumen på 3.250 tons. De er også, i det mindste i deres version eksporteret til Qatar, bedre bevæbnet med 2 Sylver 50-systemer til at rumme 16 Aster 30 langrækkende antiluftskytsmissiler implementeret takket være Leonardos Kronos-radar sammen med 8 missiler. anti-skib Exocet, en 76 mm pistol og et SeaRam system. På den anden side var skibet ikke designet til anti-ubådskrig, da det hverken havde skrogekkolod eller bugseret ekkolod i den version, der sælges i Qatar. Derudover er de dyrere end deres franske og hollandske kolleger, med en annonceret pris på € 2 mia. for 5 skibe, sammenlignet med € 1,65 mia. for Damen og € 1,7 mia. for Naval Group.

Nøglerne til græsk voldgift

Selvom det har sine kvaliteter, fremstår Fincantieris tilbud derfor i det mindste off-center med hensyn til franske og hollandske tilbud, som bedre opfylder den hellenske flådes behov. Faktisk har det allerede bestilt 3 perfekt kapable skibe inden for antiluftskyts forsvar med FDI Belharra fra Naval Group, til at kontrollere fjendens lufttrussel, med især en meget kraftig SeaFire 500 radar, der er i stand til at skabe en luftzone. udelukkelse af 35.000 km2 pr. skib. På den anden side, selvom IDF også er fremragende platforme for anti-ubådskrigsførelse, kræver behovet i dette område, og i anti-skibskrigsførelsen, en bredere fordeling af ressourcer for at beskytte havet. Derudover, som tidligere nævnt, selv hvis Doha skulle være udstyret med et sonarsystem, var disse skibe ikke designet til denne mission, og deres ydeevne ville faktisk være begrænset i dette område.

Doha klasse Corvette Defence Analyse | Militære flådekonstruktioner | Forsvarskontrakter og udbud
Doha-klassens korvetter, der er designet til luftværnskrig, lider under manglen på anti-ubådsegenskaber i den version, der eksporteres til Qatar.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Militær flådekonstruktion | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler