Den første Rafale Grækere i drift kun 12 måneder efter ordren fra Athen

De første 6 kampfly Rafale beordret af Grækenland i januar 2021 vil slutte sig til den 114. kampfløj på Tanagra-basen i Boeotia, nord for Athen, mellem 17. og 19. januar 2022, knap et år efter, at den første ordre på 18 fly, herunder 12 brugte fly taget fra luftvåben- og rumflåden og moderniseret til F3R-standarden af ​​Dassault Aviation, blev underskrevet. Denne luftbase, tæt på faciliteterne for den lokale industrimand HAI, havde tidligere været vært for det græske F1 fatamorgana fra 1973 til 2003, derefter 2000-5 fatamorgana af de hellenske luftstyrker siden 2007. Flyet vil ankomme direkte fra Merignac med deres besætninger og fly, tekniske hold, der i øjeblikket er uddannet i Frankrig.

Selvom det vil være nødvendigt at returnere den 6 RafaleTo Rafale B topersoners og 4 Rafale C enkeltsæder fra Tanagra luftbase, fuldt operationelle, med opførelsen af ​​ny infrastruktur dedikeret til deres vedligeholdelse, markerer denne hurtige levering utvivlsomt et stort skridt i moderniseringen af ​​det hellenske luftvåben, især for at kontrollere luftrummet over Det Ægæiske Hav. Det er grunden til, at denne ankomst vil være genstand for en fejring i nærværelse af premierminister Kyriakos Mitsotakis samt et stort antal embedsmænd fra Forsvarsministeriet.

Rafale Grækenland 1 Jagerflyvning | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | MBT kampvogne
6 af 12 Rafale brugte både, der skal til Grækenland, blev tilbudt af Frankrig, og Athen havde kun skullet betale for deres modernisering til F3R-standarden

Dette er utvivlsomt en succes for den græske leder, som kun to år efter sit valg kan præsentere de første effekter af sin strategi for modernisering af det græske forsvarsværktøj, især mod Tyrkiet, med ordren 24. Rafale, 3 FDI-fregatter, 6 MH-60R antiubådskrigshelikoptere og avancerede forhandlinger om adskillige andre programmer, herunder det rettet mod bygge 5 moderne korvetter på hellenske skibsværfter. Athen ville også være i forhandlinger med Washington om at erhverve en eskadrille (18 fly?) F-35A for at færdiggøre sit luftvåben og erstatte den ældste af dens F-16, som ikke kunne moderniseres til Block70-standarden. Faktisk vil de græske myndigheder inden for få år have haft held med at ændre den meget ugunstige magtbalance, der eksisterede over for de tyrkiske hære, markant, og de vil også på dette område nyde godt af eksterne faktorer, såsom Tyrkiets økonomiske og monetære sammenbrud, og amerikanske og europæiske sanktioner mod Ankara efter den militære intervention i Syrien.

Der vil dog fortsat være et stort projekt at tage fat på for Athen, efter moderniseringen af ​​dets flåde og dets luftstyrker, at modernisere dets landstyrker og erstatte de omkring 5000 pansrede køretøjer af forskellige typer, som nu er forældede, som de omkring 900 kampvogne Leopard 1 og M48 Patton stadig i tjeneste, eller de ca. 4000 BMP-1 og M113 pansrede mandskabsvogne og derivater, som udgør hovedparten af ​​det udstyr, der stadig er i tjeneste inden for de hellenske landstyrker. I alt, og for at reagere på sit nye format, vil Athen i de kommende år skulle erhverve mellem 2000 og 2500 mellempansrede køretøjer og mellem 200 og 400 tunge pansrede køretøjer for at bevare sin afskrækkende magt mod Ankara, som på sin side også har foretaget en større moderniseringsindsats på disse områder.

græsk Leopard1A5 Jagerfly | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | MBT kampvogne
Langt størstedelen af ​​panserflåden af ​​den hellenske hærs landstyrker er i dag forældet, ligesom det er Leopard 1A5 stadig i drift

Faktum er, at i betragtning af dens befolkning på kun 10 millioner indbyggere og dens økonomiske vægt på knap 200 milliarder dollars, formår de græske væbnede styrker at opretholde og modernisere en mere end betydelig militærmagt, idet mere end 140 kampfly tilpasses. , 10 til 12 fregatter, 10 angrebsubåde samt et mekaniseret korps på mere end 100.000 soldater og 4500 pansrede køretøjer. Denne forsvarsindsats, som nåede op på 2,8 % af BNP for et årligt budget på 5,5 mia. USD, forbliver også perfekt under kontrol i sammenhæng med den nuværende vækst i den græske økonomi, som er ved at komme sig efter det meget vanskelige årti 2010, og som i dag viser en gennemsnitlig vækst (eksklusive covid) på 3,5 % om året, mens forsvarsspørgsmål repræsenterer et stort emne for mange grækere, som i deres flertal støtter regeringens indsats på dette område, 70 % af dem mener, at Tyrkiet repræsenterer en væsentlig militær trussel mod landet.

F16block70 Grækenland Jagerfly | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | MBT kampvogne
Athen har forpligtet sig til at modernisere 80 af sine F-16 jagerfly til Viper Block 70-standarden

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler