Su-75 Checkmate vender tilbage til UAE for at prøve at fjerne F-35 permanent

De Forenede Arabiske Emirater blev identificeret som et strategisk perspektiv af Rostec, og dette fra starten af ​​kommunikationen omkring dette program. Moskva og Abu Dhabi har faktisk diskuteret et fælles letjagerprogram i flere år, mens den arabiske stat allerede har købt adskillige større udstyr fra russiske industrifolk, herunder Pantsir S-1 antiluftskytssystemet. Med annonceringen af ​​UAE's hensigt om at erhverve 50 F-35A'er fra USA, faldt chancerne for det russiske forsvarsindustrielle konglomerat til at etablere sig i landet dramatisk. Da Joe Biden satte dette program i bero efter hans tiltrædelse af Det Hvide Hus, blev russiske håb genoplivet, og Su-75 var centrum for opmærksomheden ved Dubai Air Show i november 2021.

Men det er det uden tvivl størrelsesordenen 80 Rafale-fly fra Frankrig annonceret i december 2021, derefter offentliggørelsen af suspenderingen af ​​forhandlingerne mellem Abu Dhabi og Washington om emnet F-35'erne på grund af manglende fremskridt i et år, hvilket gav farve til russiske ambitioner for sin enhed over for denne kunde. Siden disse mangedobler de russiske tjenester åbningerne i et forsøg på at tiltrække UAE-myndighederne til at overveje samarbejde inden for rammerne af udviklingen af ​​Checkmate. Og argumenter mangler russerne ikke, siden ifølge DefenseNews hjemmeside, ville de ikke tøve med at tilbyde en co-produktion på 60% / 40% basis om Su-75, med meget vigtige teknologioverførsler til nøglen til UAE's luftfarts- og forsvarsindustri, underlagt en strategisk ambition fra dens side Land.

I dag har kun Israel fået lov til at erhverve F-35 i Mellemøsten, en fordel, som den jødiske stat gør alt for at bevare.

Faktisk virker det russiske tilbud meget attraktivt for Abu Dhabi og kan tolkes som en tilnærmelse mellem UAE og Rusland. Vi skal dog være varsomme med en sådan fortolkning. Faktisk er den mest sandsynlige hypotese, at Abu Dhabi her ville gengive strategien implementeret af Riyadh i 2017, daSaudi-Arabien annoncerer ordre på S-400-batterier fra Rusland efter at Washington blokerede eksporttilladelser til visse kritiske militære materialer som reaktion på den saudiske intervention i Yemen. Et par måneder senere fik Saudi-Arabien dog lov til at bestille nye Patriot PAC-3 batterier og især anskaffelsen af ​​THAAD anti-missil batterier, og blev det første land, der kunne erhverve sig dette særligt følsomme system.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra webstedet – Abonnementer og værktøjer sektionen


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW