Fransk-tysk samarbejde omkring FCAS-programmet igen i oprør

- Annonce -

For knap et år siden kom Future Air Combat System, eller FCAS, som har samlet Frankrig og Tyskland i 4 år, senere tilsluttet Spanien, og havde til formål at udvikle afløseren for Rafale French og Eurofighter Typhoon Tysk og spansk, stod over for adskillige kritiske problemer, der truede selv fortsættelsen af ​​programmet. Om det drejede sig om fordelingen af ​​industribelastningen mellem industrierne i det enkelte land eller om problemer vedr den intellektuelle ejendomsret til visse teknologier, der tidligere er udviklet af Dassault Aviation, drøftelserne var i bero, indtil en politisk impuls fra Elysée og det tyske kancelli, som tilbød en minimumsudvej for at give Forbundsdagen mulighed for at validere finansieringen af ​​designfasen af ​​demonstranter og prototyper, før sommerferien og det tyske parlamentsvalg i september.

Men som vi skrev dengang, denne aftale gjorde intet for at løse de underliggende problemer som blokerede for fortsættelsen af ​​programmet og det fransk-tyske samarbejde, hvilket tydede på, at disse ville dukke op igen før eller siden. Siden da har mange begivenheder kompliceret den i forvejen spændte situation mellem Paris og Berlin med en ny koalition i spidsen for Tyskland uden Angela Merkels CDU, og skuffende tyske voldgiftssager set fra fransk side, som f.eks. tilbagevenden af ​​hypotesen om erhvervelsen af ​​F-35 af Berlin for at erstatte Tornado af Luftwaffe dedikeret til NATO's nukleare delemissioner eller Berlins erhvervelse af Boeing P-8A Poseidon Maritime patruljefly, der næsten helt sikkert fordømmer MAWS-programmet, som skulle producere et europæisk fly til denne mission. Samtidig så Dassault Aviation sin industrielle og tekniske troværdighed stige i vejret med et exceptionelt år inden for eksport for Rafale som registrerede 146 nye ordrer i 2021, hvilket gør den mest eksporterede enhed i sin generation på planeten.

tornado nuke News Defense | Tyskland | Jagerfly
Udskiftningen af ​​den tyske tornado dedikeret til NATO's atomdelingsmission fortsætter med at veje på fremtiden for FCAS-programmet, med tilbagevenden af ​​hypotesen om F-35 for Luftwaffe

Faktisk er det på ingen måde overraskende, at administrerende direktør for Dassault Aviation, Eric Trappier, vender tilbage til mediescenen ca. nuværende vanskeligheder i forhandlinger med Airbus Defence & Space vedrørende industriel deling omkring dette program. Faktisk er den franske flyproducent mere legitim end nogensinde før at kræve kontrol over produktionen af ​​Next Generation Fighter, mellemjageren, den første søjle i FCAS-programmet, især da den franske industri allerede har givet adskillige indrømmelser til tyske og spanske industrier i programmets øvrige 6 søjler, i modstrid med det "bedste atlet"-paradigme, som programmet oprindeligt skulle bygge på. Samtidig reducerer den nu sandsynlige ankomst af F-35 inden for Luftwaffe mekanisk behovet for en udskiftning kl. Typhoon inden 2040, hvilket sætter Tyskland i en styrkeposition mod Frankrig, som ikke har nogen mellemløsning at stole på.

- Annonce -

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Tyskland | Jagerfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler