Egypten vil erhverve 200 sydkoreanske K9 pansrede selvkørende kanoner for 1,7 mia.

Egypten har i dag uden tvivl den mest magtfulde væbnede styrke i Afrika og Mellemøsten med et luftvåben på 360 kampfly, en flåde på 8 ubåde, 20 fregatter og korvetter og 2 helikopterskibe og en landstyrke, der stiller mere end 2000 tunge kampvogne og 3500 infanterikampvogne og pansrede mandskabsvogne. Inspireret af både sovjetiske og amerikanske doktriner beskæftiger sidstnævnte også kraftfuldt og moderne artilleri med mere end 600 selvkørende multiraketaffygere og tusind pansrede selvkørende artillerisystemer, hvoraf mere end halvdelen er M109-amerikanere. I flere år har landet også været investeret i en stor indsats for at modernisere sine hære, med anskaffelse af nye fly og kampskibe fra Frankrig, Tyskland og Italien, samt 500 tunge kampvogne T-90M fra Rusland.

Siden 2009 havde Cairo været i forhandlinger med Seoul om at erhverve det 155 mm K-9 pansrede selvkørende artillerisystem. Forhandlingerne blev for en tid stoppet af begivenhederne i det arabiske forår i 2011. Men ifølge DAPA ville det sydkoreanske våbenagentur, Cairo og Seoul have underskrevet den 1. februar en aftale om lokal fremstilling af 200 K-9 selvkørende kanoner samt et ukendt antal pansrede støttekøretøjer inklusive K-10 pansrede ammunitionsfartøjer, alle til en værdi af 1,7 milliarder dollars, hvilket udgør den største eksportsucces til dato for Hanwha Defense, designeren af ​​K-9.

K-10's automatiske genopladningssystem overfører 12 skaller i minuttet til K-9's magasin

K-9 Thunder er et 46-tons bæltevogn med en længde på 12 meter (med pistol) og en højde på 2,73m. Den er bevæbnet med en 98 mm 155 kaliber BN52 kanon, der forsynes med et 48-rund semi-automatisk ladningssystem, der er i stand til at opretholde en skudhastighed på 6 til 8 skud i minuttet og bære op til 40 km. Tanken er drevet af en tysk-koreansk STX-MTU MT881Ka-500 1000 hk motorblok, en Allison transmission og en hydropneumatisk affjedring, der giver den en maksimal hastighed på 67 km/t og fremragende mobilitet i terræn. På den anden side, og som ofte for denne type køretøjer, er dens rustning begrænset, med en tykkelse på 19 mm, der kun giver beskyttelse mod granatsplinter og håndvåben.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter - fra €1 den første måned

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer“. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Alle abonnementer er uforpligtende.


Hæld en savoir plus

Man tænkte på, at "Egypten vil erhverve 200 sydkoreanske K9 pansrede selvkørende kanoner for 1,7 mia. USD"

  1. […] bestræbelser på at fremme deres forsvarsudstyr i hele verden. Efter at have overbevist Egypten om at erhverve 200 K-9 selvkørende kanoner og underskrevet et partnerskab med Tyrkiet for at fuldføre konstruktionen af ​​kampvognen […]

Kommentarer er lukket.

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW