Naval Groups Gowind 2500 korvet er stadig favorit i græsk konkurrence

Efter den italienske Fincantieri med en lettere udgave af Doha-klassens lette fregatter, og Lockheed-Martin med den ældgamle MMSC, er det nu op til britiske Babcock at forsøge at deltage i den græske konkurrence om lokalt at bygge 5 korvetter til Hellenic. Flåde. Ligesom amerikaneren Lockheed-Martin tilbyder Babcock det samme skib i Athen som det, der blev tilbudt i "Frigaten"-konkurrencen, som fik succes med FDI Belharra, i dette tilfælde en mindre velbevæbnet og udstyret version af dens ArrowHead 140 fregat på 5.700 tons, som blev udvalgt af Royal Navy til Type 31-klassen, med hovedargumentet om en enhedspris på mindre end €500 mio. ifølge oplysninger indsamlet af den græske presse. Foreløbig er der dog ikke sendt noget formelt britisk forslag til de græske myndigheder, idet sidstnævnte også har oplyst, at den endelige beslutning om denne kontrakt under alle omstændigheder vil blive offentliggjort inden udgangen af ​​marts.

Ligesom det italienske og amerikanske forslag har dette nye britiske tilbud imidlertid ringe chance for at blive accepteret af Athen, mens konkurrencen mere end nogensinde ser ud til at bevæge sig i retning af et sammenstød mellem den hollandske Damens Sigma 10514 og den franske flådegruppes Gowind 2500 korvette, der både viser en pris på 2 milliarder euro for 5 enheder bygget på græske skibsværfter og operationelle kapaciteter, der er betydeligt tæt på, hvor amerikanere, briter og italienere, med større skibe, kun kan tilbyde 4 skibe til denne pris uden nettodriftsfordele at påstå.

Arrowhead140 News Defense | Militære flådekonstruktioner | Multi-domæne forpligtelser
Naval Groups Gowind 2500 korvet er stadig favorit i græsk konkurrence 3

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Militær flådekonstruktion | Multi-domæne forpligtelser

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler