Med 42 Rafale Indonesere, Dassault fighter matcher Mirage 2000 eksport

"For kompleks, for dyr, usælgelig", sådan forklarede Hervé Morin, daværende forsvarsminister under Nicolas Sarkozy, det dårlige salg af Rafale på den internationale scene i begyndelsen af ​​2010'erne I dag, med en ny kontrakt vedrørende erhvervelse af 42 fly, der kan leveres fra 2025 til de indonesiske luftstyrker, når det franske luftfartsflagskib i alt 284 ordrer til eksport til 7 internationale. kunder, der i mængde svarer til eksporten fra sin forgænger, Mirage 2000, eksporterede i 285 enheder til 8 lande. Denne nye kontrakt, anslået til €7 milliarder, tillader holdet Rafale for at bekræfte de exceptionelle resultater registreret i 2021 med 146 enheder bestilt af 4 lande, herunder 80 Rafale til F4-standarden bestilt af De Forenede Arabiske Emirater alene, og positionerer Rafale i toppen af ​​hierarkiet af moderne tomotorede kampfly med hensyn til eksport, langt foran de amerikanske F15 og F18, Typhoon Europæiske eller endda den russiske Su-35.

I modsætning til de emiratiske og egyptiske ordrer inkorporerer den indonesiske kontrakt iterative og successive ordrer, hvilket er knyttet til driften af ​​finansiering i Jakarta, for ikke at skulle igennem en kompleks og vanskelig eksogen finansieringsmodel. Med andre ord har de indonesiske myndigheder forhandlet globalt om erhvervelsen af ​​42 fly, som vil blive bestilt successivt. Men selvom den første ordre kun vedrører 6 fly, er det ikke en mulighed, men derimod en global kontrakt med ordrer og forskudte betalinger, der gør det muligt at sikre både Jakarta og Paris.på dette domæne.

Rafale AASM 1000 kg HAMMER Forsvarsanalyser | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Med stor alsidighed og bemærkelsesværdig bæreevne er den Rafale opfylder perfekt det indonesiske luftvåbens specifikke behov

Med hensyn til at modernisere sit luftvåben meddelte Jakarta for flere måneder siden, at man havde til hensigt at vende sig mod Rafale franske, men også mod det amerikanske F-15EX, to fly kendt for deres store autonomi og deres betydelige nyttelastkapacitet. Derudover er landet engageret med Sydkorea i den fælles udvikling af to programmer, T/F/A-50 Golden Eagle, et højtydende trænings- og angrebsfly, der er i stand til at udføre missioner med luftoverlegenhed over en reduceret perimeter , og KF-21 Boromae, den nye generation jagerfly udviklet af sydkoreansk industri, beregnet som en prioriteret erstatning for F-16. I sidste ende sigter Jakarta på at øge sit luftvåben, som i dag har 33 F-16, 11 Su-30 og 5 Su-27, understøttet af 14 T-50 og 23 Hawk 200, mod en homogen effekt på 170 enheder sammensat af Dassault Rafale, Boeing F-15EX og KF-21 Boromae, for at kunne afholde Beijing fra enhver regional eventyrlyst.

Kontrakten Rafale var ikke den eneste aftale, der blev underskrevet af Florence Parly og hendes indonesiske modpart Prabowo Subianto. Således har Naval Group og de indonesiske skibsværfter PAT underskrevet et Memorandum of Understanding, eller samarbejdsaftale, vedrørende mulig erhvervelse og lokal konstruktion af to ubåde af Scorpene-typen. Forhandlinger om teknologioverførsel og finansiering vil sandsynligvis være lange og komplekse omkring dette potentielle program, men den franske flådegruppe tager en seriøs mulighed over for sine konkurrenter for at udstyre den indonesiske flåde med sine ubåde. Derudover blev der underskrevet et andet MoU i rumdomænet for at forsyne Jakarta med en militærsatellit.

Scorpene Brasiliens forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Scorpene er blevet valgt af 4 verdensflåder, i Chile, Malaysia, Indien og Brasilien.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler