Indonesien godkendt til at erhverve 36 amerikanske Boeing F-15EX

Med hensyn til eksport af militært udstyr går USA ind for brugen af ​​Foreign Military Sales, eller FMS, et organ, der giver kunder i den amerikanske våbenindustri mulighed for at drage fordel af de amerikanske hæres priser og kontraktmæssige rammer. , frem for at skulle forhandle alle af disse aspekter for hver kontrakt. Som i de fleste lande er våbeneksport også betinget af regeringens tilladelse fra udenrigsministeriet og kongressen, som oftest også passerer gennem FMS. Det er i denne sammenhæng, at Indonesien netop har set sig selv autoriseret til at erhverve op til 36 Boeing F-15EX tunge jagerfly samt et udtømmende sæt dele, ammunition og udstyr, alt sammen for en kuvert på 13 mia. Det skal bemærkes, at FMS næsten systematisk tager høje antagelser vedrørende eksporttilladelser, for ikke at skulle genstarte en ny procedure for at have undladt at integrere bestemt udstyr eller tjenester, hvilket forklarer den meget betydelige mængde af budgetrammen, som skal ikke tages bogstaveligt.

Denne meddelelse kommer blot en dag efter underskrivelsen af ​​en skelsættende kontrakt, hvorefter Jakarta vil udstyre sig selv med 42 Rafale F4 kampfly, hvoraf 6 fly allerede er bestilt. Dette er dog ikke på forhånd et amerikansk forsøg på at afspore det fransk-indonesiske program. Det er faktisk mere end et år siden, at Jakarta annoncerede sin hensigt om at modernisere sit luftvåben ved samtidig at udstyre franske Rafale og amerikanske F-15EXs, dette efter at USA afviste salget af F-35 i landet. I denne sammenhæng betragtes F-15EX på ingen måde som en konkurrent til Rafale fra Jakarta, men som et komplementært våbensystem til det franske fly.

Indonesien har underskrevet en kontrakt om bestilling af 42 franske Rafale F4 kampfly, i to partier, det ene af 6 allerede bestilte fly, det andet af 36 fly, som vil blive bestilt i en relativt nær fremtid.

På den anden side bringer Rafale-ordenen formentlig i glemmebogen, i hvert fald for en tid, Lockheed-Martins forsøg på at tilbyde sin F-16V som et alternativ. Det er sandsynligt, i dette tilfælde, at Jakarta prioriterede den franske Rafales ubestridelige præstation lige så meget som dens ønske om at implementere en alliancefri strategi, selv om den amerikanske trussel om CAATSA-sanktioner endelig fik de indonesiske myndigheder til at opgive ordren på 11 Su-35 tunge jagerfly til at erstatte deres egne forældede Su-27.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter - fra €1 den første måned

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer“. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Alle abonnementer er uforpligtende.


Hæld en savoir plus

Kommentarer er lukket.

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW