Indonesien godkendt til at erhverve 36 amerikanske Boeing F-15EX

Med hensyn til eksport af militært udstyr går USA ind for brugen af ​​Foreign Military Sales, eller FMS, et organ, der giver kunder i den amerikanske våbenindustri mulighed for at drage fordel af de amerikanske hæres priser og kontraktmæssige rammer. , frem for at skulle forhandle alle af disse aspekter for hver kontrakt. Som i de fleste lande er våbeneksport også betinget af regeringens tilladelse fra udenrigsministeriet og kongressen, som oftest også passerer gennem FMS. Det er i denne sammenhæng, at Indonesien netop har set sig selv autoriseret til at erhverve op til 36 Boeing F-15EX tunge jagerfly samt et udtømmende sæt dele, ammunition og udstyr, alt sammen for en kuvert på 13 mia. Det skal bemærkes, at FMS næsten systematisk tager høje antagelser vedrørende eksporttilladelser, for ikke at skulle genstarte en ny procedure for at have undladt at integrere bestemt udstyr eller tjenester, hvilket forklarer den meget betydelige mængde af budgetrammen, som skal ikke tages bogstaveligt.

Denne meddelelse kommer blot en dag efter underskrivelsen af ​​en skelsættende kontrakt, hvorefter Jakarta vil udstyre sig selv med 42 kampfly Rafale F4, 6 enheder allerede bestilt. Dette er dog ikke på forhånd et amerikansk forsøg på at afspore det fransk-indonesiske program. Det er faktisk mere end et år siden, at Jakarta annoncerede sin hensigt om at modernisere sit luftvåben ved samtidig at udstyre dig med Rafale fransk og amerikansk F-15EXs, dette efter at USA afviste salget af F-35 i landet. I denne sammenhæng betragtes F-15EX på ingen måde som en konkurrent til Rafale af Jakarta, men som et komplementært våbensystem til det franske fly.

RAFALE F4 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Indonesien underskrev en kontrakt om at bestille 42 franske kampfly Rafale F4, i to partier, det ene af 6 allerede bestilte fly, det andet af 36 fly, som vil blive bestilt i en relativt nær fremtid.

På den anden side er rækkefølgen af Rafale sikkert glemt, i hvert fald for en tid, Lockheed-Martins forsøg på at tilbyde sin F-16V som et alternativ. Det er sandsynligt, i denne sag, at Jakarta har favoriseret den indiskutable præstation af Rafale French, at dets ønske om at implementere en alliancefri strategi, selv om den amerikanske trussel om CAATSA-sanktioner i sidste ende førte til, at de indonesiske myndigheder opgav ordren til 11 Su-35 tunge jagerfly til at erstatte deres egne forældede Su-27.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler