Kina tilbyder Thailand 2 Type 039 Song-ubåde som standby-løsning

I 2016, efter en international konkurrence, valgte de thailandske myndigheder den kinesiske S-26T ubåd, afledt af Yuan-klassen Type 039A, til at udgøre landets ubådsstyrke, som den magtfulde Royal Thai Navy indtil videre mangler. Ud over tilfredsstillende ydeevne og pålidelig anaerob fremdrift var det kinesiske tilbud baseret på en betydelig fordel, en enhedspris på kun $460 millioner, det halve af konkurrenternes med de højeste bud. Beijing havde dog i sit forslag medtaget europæisk udstyr, især tyske turbiner bygget af MTU, uden at have taget den forholdsregel at anmode om forudgående tilladelse fra den tyske motorproducent om dette emne.

Mens den første pladeskæring blev bredt rapporteret af medierne i 2019, og Bangkok annoncerede samtidig rækkefølgen af ​​2 yderligere skibe og et Type 071E overfaldsskib fra Beijing, situationen med MTU blev ikke løst, og uden det på hinanden følgende produktive stop af Covid-krisen, det er sandsynligt, at det dødvande, der rammer denne kontrakt i dag, ville have vist sig før. Faktisk nægtede den tyske motorproducent at acceptere den kinesiske ordre om at udstyre de thailandske ubåde, hvilket forårsagede yderligere forsinkelser på mindst et år i leveringen af ​​den første undervandsfartøj til den thailandske flåde, som ikke skulle gribe ind nu før 2024, og dette i bedste tilfælde.

Yuan klasse under Nyheder Forsvar | Air Independent Propulsion AIP | Militære flådekonstruktioner
Thailands S-26T ubåde er afledt af den kinesiske flådes AIP-drevne Type 039A Yuan

For at løse dette problem og ikke risikere at se Bangkok henvende sig til en anden tjenesteudbyder, har Beijing netop tilbudt de thailandske myndigheder deres tilbyde to Type 039 Song-klasse ubåde som standby-løsning, for at give den thailandske flåde mulighed for at opbygge færdigheder, mens de venter på leveringen af ​​de bestilte skibe. Den kinesiske flåde har 13 af disse ubåde, der kom i drift mellem 1998 og slutningen af ​​2000'erne, hvor sangen er forgængere for Yuan, som i dag udgør rygraden i den kinesiske ubådsflåde. Selvom den er blottet for anaerob fremdrift, forbliver Song perfekt dygtige skibe og repræsenterer den første generation af moderne ubåde designet i Kina, hvilket effektivt giver den thailandske flåde mulighed for på relativt kort sigt at implementere en første undervandskapacitet på et blomstrende teater på dette felt.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Air Independant Propulsion AIP | Constructions Navales militaires

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler