Stillet over for europæerne vil den russiske hær i 2030 være meget mere magtfuld end i dag

Den nuværende russisk-ukrainske krise vil, uanset dens konklusion, have gjort det muligt for Moskva at lave en ekstraordinær magtdemonstration i Europa, til det punkt, at intet europæisk land, selv ikke de nærmeste til Kiev, planlægger at engagere sig militært sammen med de ukrainske hære i tilfælde af konflikt. Og det er tydeligt, at disse russiske hære har haft held med at mobilisere, flytte og samle omkring hundrede kombinerede taktiske våbenbataljoner, den russiske ækvivalent til de franske inter-våbens taktiske grupper, dvs. 65% af dens landoperative styrke, og dette mellem november og begyndelsen af ​​februar. Til sammenligning vurderer den franske hær i dag, at den er i stand til at mobilisere en kampdivision, det vil sige 3 brigader og et dusin GTIA'er, inden for 6 måneder, uden at tage hensyn til enhedernes bevægelse mod deres indsatsområder, selvom på dette område er de utvivlsomt de mest operationelle styrker af de europæiske hære.

Faktisk har Moskva indiskutabelt netop skabt en yderst gunstig magtbalance i Europa, uden selv at skulle hente sin atomkraft, hvilket har sat europæerne under stort pres. Desværre for dem vil denne situation ikke udvikle sig positivt i de kommende år, idet Moskva har planlagt flere fremskridtsområder for at øge sine væbnede styrkers magt betydeligt inden 2030 og dermed uddybe magtbalancen yderligere til hans fordel. I Europa. Mere præcist er disse progressionsakser fire i antal: hærenes teknologiske udvikling, virkningerne af professionalisering, Nationalgarden og endelig virkningerne af global geopolitisk omfordeling.

Fremtidig teknologisk udvikling inden for de russiske hære

Fejringen af ​​70-året for afslutningen på den store patriotiske krig, den 9. maj 2015, var en mulighed for verden til at opdage mange nye materialer, der skulle forvandle de russiske hære i de kommende år, såsom kampvognen nye generation T-14 Armata, T-15 tunge infanteri kampvogn, Kurganet 25 medium bælte AFV/APC, 8×8 Boomerang AFV/APC og Koalitziya SV selvkørende kanon. I luftdomænet udviklede den russiske luftfartsindustri Su-57 Felon, men også S-70 Okhotnik-B tunge kampdrone, og var engageret i udviklingen af ​​et stealth strategisk bombefly og en ny generation. En ny generation af overfladeskibe, såsom Admiral Gorshkov fregatter og projekt 20380/20385 korvetter, og ubåde med SSK Lada, SSN Yassen og SSBN Borei var også under konstruktion, mens Super Gorshkov, Leader atomkrydsere og den nye generation SSN Laïka markerede genoplivningen af ​​den russiske flåde. 7 år senere er det klart, at mange af disse faciliteter stadig ikke er i drift, og at nogle af dem ikke forventes væsentligt før 2025 eller endda 2030.

BMP Kurganets 25 MoD analyserer forsvar | Jagerfly | Hviderusland
Kurganet 25 infanteri kampkøretøjet er udstyret med Epokha-tårnet for at erstatte de BMP-type IFV'er, der i øjeblikket er i drift

Imidlertid har de russiske hære gennemgået en fase med intens modernisering siden starten af ​​reformerne i 2008, efter den georgiske krig, der favoriserer anskaffelse af opgraderinger til eksisterende udstyr frem for at accelerere udviklingen af ​​ny generation. Således modtog de på lidt over ti år mere end 2500 moderniserede tunge kampvogne T-72B3(M), T-80BVM og T-90M, samt 400 kampfly Su-35, Su-34 og Su-30SM, alle præsenterer et meget mere interessant forhold mellem kvalitet og pris for moderniseringen af ​​de russiske hære på dette tidspunkt. Derved, en T-14 Armata ville ifølge den russiske industris erklæringer koste næsten 5 millioner $ pr., svarende til 2 T-90M og mere end 3 T-72B3M. En Su-57 ville på sin side koste 2,5 gange mere end en Su-30SM, men alligevel en enhed, der allerede er perfekt i stand. Faktisk har de russiske hære mellem 2008 og i dag gået ind for anskaffelse af moderniseret udstyr i mængde frem for ny generations udstyr i reducerede mængder for at nå målet om 70 % moderne udstyr i 2021. omfattet af den russiske programmeringslov , og dette på kun 10 års investering.

Fra nu af er situationen en helt anden, og slutningen af ​​den nuværende GPV vil markere en klar overgang mod ibrugtagning af ny generation af udstyr, bestemt meget dyrere, men med en meget længere planlægning om at erhverve det nu, hvor den indledende modernisering er opnået. Faktisk vil de russiske hære i 2030 effektivt have startet moderniseringen af ​​deres enheder hen imod denne nye generation af udstyr, såsom pansrede køretøjer fra Armata, Kurganet og Boomerang familierne, Su-57 jagerflyene, S-70 dronen og muligvis Su-75 skakmat lette jagerfly, Super Gorshkov destroyere samt S-350, S-500 og S-550 luftværns- og antimissilsystemer sammen med S-400, Buk-M og Tor . Ud over disse store programmer vil der også komme meget ekstra udstyr i brug, såsom Grom luftbårne kampdrone eller det hypersoniske antiskibsmissil Tzirkon, hvilket gør det muligt for de russiske hære ikke blot at indhente det efterskrevne niveau, men nogle gange at overgå deres vestlige modparter teknologisk og europæiske unioner , og samtidig opretholde en betydelig operationel masse på grund af tidligere programmer.

Virkningerne af professionaliseringen af ​​hærene


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Hviderusland

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler