TKMS Meko-300 og Babcock Arrowhead 140 fregatter i finale i Polen

Den polske flåde har traditionelt været det dårlige forhold til Warszawas forsvarsindsats. Til dato har den kun 13.000 soldater og et begrænset antal skibe, inklusive kun 2 OH Perry klasse fregatter erhvervet brugt fra den amerikanske flåde i begyndelsen af ​​2000'erne, og en enkelt ubåd Kilo klasse ude af operativ tjeneste arvet fra sovjetisk gange. Landet har dog næsten 650 km kystlinje ved Østersøen, en strategisk placering til at kontrollere adgangen til dette halvåbne hav, som er vært for mange kritiske infrastrukturer for landet og for Europa. Landet lancerede derfor for et par år siden en ambitiøs plan med det formål at modernisere denne flåde, netop for at beskytte kysten og den strategiske adgang til Østersøen.

Et af aspekterne af dette program vedrører anskaffelsen af ​​nye ubåde, som den franske flådegruppe, den tyske TKMS og den svenske Kockums står over for. Status for denne konkurrence er usikker, især da Warszawa ser ud til at have henvendt sig til Stockholm for at erhverve den svenske flådes 2 ubåde i Södermanland-klassene som snart bliver erstattet af den nye A-26 Blekinge. Inden for overfladeenheder henvendte Warszawa sig oprindeligt til det tyske TKMS, det britiske Babcock og det spanske Navantia for deres Miecznik (Sværdfisk) program, der havde til formål at bygge 3 kystforsvarsfregatter. Det er klart, at Navantia F-125 Fregatten ikke overbeviste de polske myndigheder, som netop har meddelt, at konkurrencen var nu begrænset til TKMS' Meko-300s og Babcock's Arrowhead 140.

meko har 300 våben Forsvarsnyheder | Tyskland | Laservåben og rettet energi
Ligesom den israelske Sa'ar 6 flirter Meko-300'eren med begrebet arsenalskib med en (potentiel) ildkraft, der ikke ville have noget at misunde destroyere dobbelt så stor.

Arving til den succesrige Meko-200-model, hvoraf næsten 30 blev bestilt af 7 flåder rundt om i verden, er Meko-300 en mere imponerende fregat end sin forgænger med en længde på 125 til 130 m og et slagvolumen på 5.500 tons . Det blev oprindeligt tilbudt Grækenland under konkurrencen, der i sidste ende så succesen med Naval Groups FDI. På trods af denne fiasko er Meko-300 et imponerende kampskib, særligt velegnet til polske forventninger. Træde i kræft, ligesom den israelske Sa'ar 6, den tyske fregat er ekstremt godt bevæbnet og udstyret med 32 lodrette Mk41 siloer i stævnen, og 36 siloer til langrækkende antiluftskytsmissiler i midten, understøttet af 8 til 16 antiskibs- eller krydsermissiler og to systemer selv -beskyttelse CIWS SeaRam. Ud over missilerne bærer skibet en 127 mm Vulcano-kanon, to 35 eller 40 mm kanoner, to fjernbetjente tårne ​​bevæbnet med 12,7 mm tunge maskingeværer, samt 2 tredobbelte 324 mm torpedorør til antiubådskrigsførelsen og en SeaSpider hard-kill anti-torpedo system.


LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Tyskland | Laservåben og rettet energi

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler