Japan vil opgradere 68 af sine F-15J for 5,6 milliarder dollars

Forhandlingerne var lange og svære, men de endte med at blive en succes, da Tokyo netop har meldt ud underskrivelsen af ​​en kontrakt til en værdi af 646,5 Tr de Yen, dvs. 5,6 milliarder euro, om at modernisere 68 af de omkring 200 F-15J'er stadig i tjeneste med den japanske luft-selvforsvarsstyrke. Skæbnen for de 36 resterende potentielt moderniserbare tosæders F-15DJ'er er endnu ikke afgjort, mens omkring hundrede af de ældste F-15'er vil blive taget ud af drift med ankomsten af ​​F-35A'erne bestilt af Tokyo for to år siden . I 2035 vil Japan derfor have et stærkt luftvåben på 300 til 350 moderne fly med omkring hundrede moderniserede F-15J'er og DJ'er, 146 F-35A'er og B'er, og omkring hundrede Mitsubishi F-2'ere, som gradvist vil blive udskiftet ved næste generations fighter fra FX-programmet.

Moderniseringen af ​​den japanske F-15J omfatter mange udstyr om bord på det nye US Air Force F-15EX, såsom Raytheon AN/APG-82(v1) radaren med en aktiv AESA-antenne, BAe ALQ-239 Digital Electronic Warfare System (DEWS) selvbeskyttelse og elektronisk krigsførelsessystem, nye indbyggede computere og indlejrede systemer. Med hensyn til bevæbning vil F-15J bruge Lockheed Martin AGM-158 Joint Air-to-Surface Standoff Missile, eller JASSM, antiskibsmissil med en rækkevidde på 370 km, hvilket giver flyet et vigtigt antiskibsangrebspotentiale . Det vil sandsynligvis også være i stand til at implementere det nye AIM-260 Joint Air Tactical Missile, eller JATM, udpeget efterfølger til AIM-120 AMRAAM, og annonceret til at nå en rækkevidde på over 150 km.

JASSM F16 forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Den moderniserede F-15J vil være i stand til at implementere antiskibsmissilet JASSM med en rækkevidde på 370 km

Længe plyndret centrale japanske luftforsvar, den moderniserede F-15J vil naturligvis udvikle sig til en missionsprofil, der kan sammenlignes med den for F-15EX inden for det amerikanske luftvåben, nemlig en luft-til-luft- og luft-til-overflade kampplatform, der komplementerer F-35, der frem for alt udnytter dens meget store nyttelastkapacitet og dens store autonomi, mens den opererer i større afstand fra kampzonen. for ikke at blotte sig unødigt på grund af dens lave stealth. Vi kan på længere sigt antage, at det vil udvikle sig sammen med autonome luftsystemer, såsom kampdroner og andre loyale fløjmænd, idet den to-sædede DJ-version er særligt velegnet til denne type missioner.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler