Geopolitisk webinar "Iran og dets problemer"

Dato : 17. marts 2022 fra 9:00 til 19:00.

dannet : Webinar

registrering : theo.nencini@gmail.com

Introduktion :

Med genoptagelsen af ​​forhandlingerne om atomspørgsmålet og over for udsigten til efterfølgeren af ​​den nuværende øverste guide, ayatollah Ali Khamenei, går Den Islamiske Republik Iran ind i en delikat fase i sin eksistens. Det regime, der er på plads i Teheran, befinder sig i en paradoksal situation med indre skrøbelighed og ydre styrke. Internt bekræfter magtovertagelsen af ​​den hårdeste konservative fløj, at opretholdelsen af ​​magten fra det shiitiske præsteskab har forrang frem for de krav, der udgår fra en befolkning i nød, hårdt ramt af internationale sanktioner. I udlandet drager Den Islamiske Republik fordel af regionale omkonfigurationer og udnytter dens geostrategiske værdi. Ud over støtten til "shiamuslimernes modstandsakse" i Nær- og Mellemøsten, ser Raisi-administrationen ud til at satse alt på politikken om at "se mod øst": at forbinde landets udvikling med det kinesiske projekt om de Nye Silkeveje og foretage en styrkelse forbindelser med Kina og dets asiatiske naboskab en hjørnesten i Irans udenrigspolitik.
Tilrettelagt som en del af ph.d.-aktiviteterne ved Institut Catholique de Paris og med bistand fra Brousse dell'Aquila Endowment Fund, vil denne studiedag, der udelukkende er helliget Iran, være en mulighed for at behandle dybdegående emner så forskellige som hærdningen af regime som forberedelse til "post-Khamenei", indvirkningen af ​​internationale sanktioner på iranernes liv, udfordringen med udenlandske investeringer, virkningen af ​​regionale omstruktureringer på Irans strategiske holdning, brugen af ​​asymmetriske krigsførelsesværktøjer, den nylige integration i Shanghai Cooperation Organisation (SCO)... og ethvert andet emne, der tillader det
tyde den geopolitiske situation i Iran i 2022.

Download programmet :

Relaterede stillinger

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW