Når cyberkrigsførelse griber ind i biologisk krigsførelse

En af de mest slående lektioner fra Covid-krisen, som har ramt verden i mere end to år, er sandsynligvis ikke menneskelige samfunds sårbarhed over for fremkomsten af ​​et nyt patogen, et emne, der har været dokumenteret i mange år. . På den anden side fremhævede denne krise de vestlige samfunds enorme afhængighed af deres sundhedssystem og af borgernes tilslutning til dette system. Det var således aldrig incidensraten, men epidemiologiens alfa og omega, lige så lidt som antallet af dødsfald, der var kernen i politiske beslutninger i Europa og USA for at dæmme op for virkningerne af pandemien, men faktisk belægningsgraden af ​​hospitalssenge, såsom mætningsraten for akut- og genoplivningstjenester, som var de vigtigste indikatorer for den politiske beslutning, idet sidstnævnte desuden har gjort det muligt at implementere regionaliserede strategier.

For at reagere på de voksende omkostninger ved folkesundhedspolitikker i vestlige lande, med en stadig mere aldrende befolkning og med en voksende afhængighed af sundhedsydelser, har langt de fleste af dem anvendt løsninger baseret på digitale tilgange for at optimere den medicinske reaktion over for overfor en given patient for at undgå unødvendige afskedigelser og øge relevansen og effektiviteten af ​​lægetilbuddet. Ud over dette aspekt var virkningerne under Covid-krisen af ​​mediekampagner og sociale netværk, delvist lanceret og/eller formidlet af medier under kontrol af eksterne magter, i forgrunden for en reel modstand i mange lande, herunder Frankrig. af en del af befolkningen over for vaccinerne og de løsninger, som regeringerne har foreslået, hvilket har ført til en stadig dårligt evalueret, men mere end betydelig overdødelighed.

Hovedanalyser Forsvar | Strategiske våben | FORENEDE STATER
Luftvåbnet bidrog til den fælles indsats ved at levere bio-indeslutningsmidler med C-130Js

I begge tilfælde er der en direkte forbindelse mellem det digitale miljø og de vestlige landes folkesundhedskapacitet, hvilket fører til meget reelle trusler mod nationernes økonomiske aktivitet og sociale stabilitet. Det er netop denne trussel, der 3 amerikanske forskere har slået alarm, der fremhæver scenarier, der er lige så katastrofale, som de er sandsynlige, hvis en potentiel modstander målrettede sundhedssystemet gennem cyberhandling som bindeled mellem dette system og den offentlige mening. For videnskabsmænd udgør sundhedssystemet i dag intet andet end en af ​​de vestlige samfunds største sårbarheder for en målrettet modstander med visse midler. Desuden, som den enorme stigning i cyberangreb på medicinske informationssystemer under Covid-krisen har vist, som var tredoblet i USA, jo mere det medicinske system er under stress, jo mere er det potentielt udsat for denne type angreb. .


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Strategiske våben | FORENEDE STATER

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler