Kakofoni inden for NATO over polske MiG-29'ere

I går aftes publicerede vi en artikel (for at undgå forvirring er den blevet slettet og er tilgængelig for information i slutningen af ​​denne artikel) vedrørende Warszawas annoncerede beslutning om at overføre deres Mig-29 jagerfly til den amerikanske base ved Rammstein i Tyskland, hvilket tyder på, at USA ville sikre leveringen af ​​disse kampfly til det ukrainske luftvåben for at støtte forsvarsindsatsen mod russisk aggression. I samme pressemeddelelse meddelte de polske myndigheder, at de ville erstatte det fly, der blev tilbudt indirekte til Ukraine, ved at erhverve brugte kampfly med samme kapaciteter som deres Mig-29'ere, hvilket tyder på, at USA havde indvilliget i at sælge andet. -hånd F-16'ere til Warszawa. Den polske erklæring sluttede med at opfordre andre østeuropæiske lande, der også har denne type fly, til at gøre det samme, hvilket efterlader ingen tvivl om Washingtons støtte til denne operation.

To timer senere, det amerikanske forsvarsministerium, ved stemme fra assisterende forsvarsminister John Kirby, bragte en fuldstændig benægtelse af, hvad han beskriver som et "polsk forslag". Ifølge ham ønsker USA ikke at modtage polske Mig-29 eller andre på Rammstein-basen, og har ikke nogen flyflåde, der lever op til polske forventninger, som kan sælges på kort sigt. Det er klart, at de polske og amerikanske myndigheder havde dårligt, hvis overhovedet, koordineret denne sag og skabt en stor kakofoni inden for NATO, selv om den står over for den største sikkerhedskrise i de sidste 40 år.

F 16 Polens militæralliancer | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Polen havde til hensigt at modtage kompensation for deres Mig-29s amerikanske fly, der tilbyder tilsvarende ydeevne, højst sandsynligt F-16 Block52s svarende til dem, der allerede er i tjeneste med det polske luftvåben.

En sådan fejl i kommunikationen har sandsynligvis flere årsager. Det er faktisk svært at forestille sig, at polakkerne engagerer sig i afsløringen af ​​et så udviklet og komplekst arrangement, der passerer gennem Rammstein-luftbasen, og derfor en meget større amerikansk interventionisme, end den har været siden begyndelsen af ​​konflikten med Vladimir Putin, uden at emnet faktisk er blevet studeret og godkendt på højeste niveau i Washington og Bruxelles. Som vi skrev i går, forudsatte en sådan strategi en dybtgående ændring i Washingtons involvering i denne krise, hvilket antydede, at USA havde oplysninger om en ændring af holdning fra Vladimir Putins side, at det var et spørgsmål om at reagere på de tilkendegivelser, som blev foretaget af Vladimir Putin. Volodymyr Zelensky eller for at reducere de store tab inden for hans hær involveret i en off-plan offensiv. Det er det åbenbart ikke.


LOGO meta forsvar 70 Militære alliancer | Forsvarsanalyse | Jagerfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler